PLJAČKA ZLATARE U KOLARČEVOJ: Delibašiću pet godina zatvora
Foto: Dragana Udovičić

Presuda

PLJAČKA ZLATARE U KOLARČEVOJ: Delibašiću pet godina zatvora

Crna Hronika -
Delibašić je inače jedan od osumnjičenih za učešće u ubistvu Nikole Bojovića u aprilu 2013. godine, kao i Miloša Vidakovića (28) 2. jula u Budvi iste godine

BEOGRAD - Apelacioni sud u Beogradu osudio je Miloša Delibašića (31) na pet godina zatvora zbog učešća u pljački zalatare "Izrael dajmond centar", u Kolarčevoj ulici u Beogradu. Tom odlukom preinačena je prvostepena presuda Specijalnog suda kojom je Delibašić bio oslobođen optužbi.

Delibašić je inače jedan od osumnjičenih za učešće u ubistvu Nikole Bojovića u aprilu 2013. godine, kao i Miloša Vidakovića (28) 2. jula u Budvi iste godine.

U saopštenju Apelacionog suda se navodi da je nakon održanog pretresa (drugostepenog suđenja), sudsko veće donelo je presudu kojom je usvojilo žalbu Tužioca za organizovani kriminal i preinačilo presudu.

Ubistvo Nikole Bojovića, foto: Zorana Jevtić
Ubistvo Nikole Bojovića, foto: Zorana Jevtić

Delibašić je osuđen zbog izvršenja krivičnog dela razbojništva i ima pravo da uloži žalbu na ovu presudu, pošto je doneta nakon drugostepenog pretresa. Oštećeni su radi ostvarivanja svojih imovinsko - pravnih zahteva upućeni na parnicu, navodi sud.

Pljačka zlatare "Izrael dajmond centar" u Kolarčevoj odigrala se juna 2008. godine, kada je odneto 481 komada raznih satova i nakita ukupne vrednosti preko 3.3 miliona evra, koji nikada nisu pronađeni. Kao organizatori pljačke na 10 i 7 i po godina zatvora pravosnažno su osuđeni Slaviša Novaković i Goran Bojanić.

Delibašić je odlukom Apelacionog suda osuđen jer je 12. juna 2008. godine, zajedno sa, kako sud navodi, sa jednim NN licem - "tiperom", Novakovićem i Bojanićem u večernjim satima upotrebom sile i pretnjom da će neposredno napasti na život i telo oštećenog radnika u zlatari, oduzeo 481 komada raznih satova i nakita ukupne vrednosti 3.509.713,45 evra.

Foto: Dragana Udovičić
Foto: Dragana Udovičić

Delibašić je ranije bio izručen Srbiji iz Crne Gore zbog pljačke zalatare "Izrael dajmond centar" koja se odigrala se u junu 2008. godine. Bio je uhapšen u Budvi 16. jula 2013. zbog nedozvoljenog držanja oružja koje su crnogosrki policajci pronašli kod njega prilikom hapšenja i u Osnovnom sudu u Kotoru je bio osuđen na tri meseca zatvora.

Štampani mediji su preneli da je Delibašić 6. juna prošle godine u policiji bio ispitan na okolnosti ubistva navijača Crvene zvezde Marka Ševa (29), kao i da li ima nekih saznanja o ubistvu Radeta Rakonjca, nekadašnjeg telohranitelja Željka Ražnatovića, s kojim je Luka Bojović bio dobar prijatelj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track