KURIR U LEGLU VEHABIJA: Ovde se zatrovao bosanski terorista!
Foto: Aleksandar Jovanović

Ekstremistički napad u BiH preti da zapali Balkan

KURIR U LEGLU VEHABIJA: Ovde se zatrovao bosanski terorista!

Crna Hronika -
U Dubnici, selu blizu Tuzle, nalazi se objekat koji služi za molitvu vehabijama. Tu je Nerdin Ibrić, koji je izrešetao Dragana Đurića u Zvorniku, išao da se uzdiže

ZVORNIK - Moj Nerdin bio je vehabija, išao je u „kuću“ da klanja. Primetio sam pre oko dva meseca da ide u Kalesiju, tamo je ta „kuća“ - kaže u razgovoru za Kurir Mustafa Smailović, ujak Nerdina Ibrića, koji je u ponedeljak napao policijsku stanicu u Zvorniku i brutalno ubio policajca Dragana Đurića, a ranio dvojicu njegovih kolega.

„Kuća“ - nesedži had o kojoj priča Smailović, nalazi se u selu Dubnica blizu Tuzle i služi za molitvu vehabijama.

To nije džamija, sa ulice izgleda kao obična kuća, a u njoj se muškarci „uzdižu“ pomoću molitve.

Tu se oblikuju u teroriste, tvrde svedoci iz okoline mesta.

- Nerdin nije bio zabrađen, ali pre dva meseca sam primetio da se s njim nešto dešava. I Nerdinova majka mi se skoro požalila. Svakog petka išao je u tu kuću - priča Mustafa Smailović.

Selo Dubnica malo, pusto. Oko kuće u kojoj se Nerdin do pre nekoliko dana molio nema nikoga. Tek, posle nekog vremena iza ćoška se pojavljuje grupa vehabija.

Svi imaju dugu bradu i nose kratke pantalone. Pojavljuje se i Fetija Shalilović, izgleda, najstariji među njima. Hladan, uzdržan, u prolazu, kratko nam je rekao da Nerdin nikad nije dolazio tu.

- Ne znamo mi ništa. On kod nas nije dolazio - dobacio je Shalilović.

Podsetimo, Nerdin Ibrić (24) preksinoć oko 19 sati upao je u policijsku stanicu u Zvorniku i pucao iz vatrenog oružja usmrtivši policajca Dragana Ðurića, dok je ranio njegove kolege Željka Gajića i Steva Milovanovića. Ubrzo je i njega policija usmrtila.

Dragan Đurić
Dragan Đurić

Tragedija porodica žrtve u šokuOVO JE POLICAJAC KOG JE IBRIĆ UBIOZvornik - Dan nakon što je region potresla vest o terorističkom napadu u BiH, na internetu se pojavila prva fotografija žrtve vehabijskog teroriste Nerdina Ibrića. Reč je o policajcu Draganu Đuriću (48), pripadniku MUP RS. Njegova porodica juče je bila u šoku, a ekipi Kurira je samo nekoliko rečenica smogao snage da kaže rođeni brat ubijenog Anđelko.- Isti su mi ubili oca u ratu. Porodica je sada kritično, majka neće moći da preživi - rekao je Đurić.Ubijeni policajac danas će biti sahranjen, a Vlada RS za danas je proglasila dan žalosti.

O napadačuRAT GA RASTAVIO OD MAJKENerdin Ibrić imao je 24 godinekad je imao godinu dana, njegov otac je ubijen u ratu na prostoru bivše Jugoslavijeod tada, navodno, vuče traumu jer su mu oca ubili Srbirat ga je rastavio od majke i tek sa tri godine joj je vraćenona je za njega uvek govorila da je za te tri godine dobro odgojennavodno je tri meseca išao je u kuću u selo Dubnice da se uzdižepre dva meseca rođaci su primetili da je postao vehabija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track