Objavljene navodne fotografije mladića ubijenih kod Skoplja

Petostruko ubistvo

Objavljene navodne fotografije mladića ubijenih kod Skoplja

Crna Hronika -
Mogući motiv osveta? Obdukcija tela žrtava ubijenih na Železarskom jezeru još nije završena

SKOPLJE - Istražne ekipe skopske policije obavile su u toku prepodneva uviđaj na mestu gde se, kako se pretpostavlja, u četvrtak predveče dogodilo petostruko ubistvo na Železarskom jezeru, u blizini sela Smiljkovci, u okolini Skoplja.

Tela žrtava prebačena su na obdukciju, a prema informacijama tamošnjeg Instituta za sudsku medicinu, obdukcija identifikovanih žrtava, čija imena još nisu saopštena, još nije završena.

Prema nezvaničnim informacijama, na koje se pozivaju mediji u Makedoniji, reč je o četvorici mladića od 18 do 20 godina, iz okoline skopskog naselja Butel, a peta žrtva je 45-godišnji pecaroš iz obližnjeg sela Creševo.

Makedonski list Večer objavio je na svom sajtu imena i fotografije koje su se pojavile na Fejsbuku, a koje navodno pripadaju žrtvama nezapamćenog pokolja. Navodno je reč o (sleva na desno) mladićima Filipu Slavkovskom, Aleksandru Naćevskom, Kiru Trpkovskom i Cvetanču Ackovskom.

Žrtve poznavale ubicu?Nezvanične policijske informacije govore da su prvo ubijeni mladići , a potom i sredovečni pecaroš koji se zatekao nedaleko od mesta svirepog petostrukog ubistva.

Brat 45-godišnjeg pecaroša izjavio je za televiziju Kanal 5 da mu je nezvanično rečeno da su se mladići poznavali sa ubicama i da je njegov brat ubijen da ne bi bio svedok masakra. Stanovnici okolnih sela su izjavili da su negde oko 19 sati čuli pucnjavu , te da je ispaljeno čak osam hitaca. Navodno, likvidirani su jedan po jedan.

Građani na barikadama traže hapšenjeMUP Makedonije saopštio je da je formirao Operativni štab čiji je zadatak da koordinira rad na rasvetljavanju ovog svirepog ubistva, a stanovnici naselja Radišani u severnom delu Skoplja izašli su na ulice, postavili barikade i odaju poštu svojim sugrađanima. U toku je pretraživanje šireg područja gde se dogodilo petostruko ubistvo, a MUP apeluje na građane da pomogne u istrazi, javlja Tanjug.

Neki internet portali su objavili više spekulacija o mogućem motivu za višestruko ubistvo, a jedna od njih je osveta za nedavno ubistvo dvojice mladića albanske nacionalnosti u Gostivaru, koje je ubio policijski službenik koji je bio napadnut dok je vodio kući svoju maloletnu kćer.

MUP je pozvao građane na strpljenje, da se smire strasti, a da se mediji uzdrže od spekulacija i neproverenih informacija da se ne bi pokrenule međuetničke tenzije.

Momci ubijeni - foto Fejsbuk

Video možete pogledati ovde

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja