Ukraden traktor Milijani Magić iz Kline

Napad na povratnike

Ukraden traktor Milijani Magić iz Kline

Crna Hronika -
Ovo je četvrti incident u poslednjih 30 dana prema Srbima povratnicima u ovoj metohijskoj opštini

KLINA- Milijani Magić iz Grabca, kod Kline, prethodne noći nepoznate osobe su ukrale traktor, što je četvrti incident u poslednjih 30 dana prema Srbima povratnicima u ovoj metohijskoj opštini.

Ministar za zajednice Dalibor Jevtić izrazio je veliku zabrinutost zbog nastavka napada na povratnike u Klini ističući u saopštenju da počinioci sinoćne krađe traktora porodici Milijani Magić moraju biti uhapšeni i privedeni.

Jevtić je naveo da prema informacijama sa kojima raspolaže sa terena na video nadzoru se vidi da su četiri osobe noćas u selu Grabac napadale i pljačkale povratnike, i ukrale traktor ovoj porodici.

"Ovde se ne radi samo o materijalnom gubitku, već i o tome da ovakve i slične situacije unose veliki strah i nemir među povratnike. Snimak sa video nadzora može da pomogne policiji, i zato tražim najhitnije hapšenje počinioca", naveo je ministar.

I pored svih napora koje činimo da povratnicima obezbedimo bolje uslove života, ovakve stvari nam nikako ne idu u prilog, rekao je Jevtić uz konstataciju da je očigledno da se ovde radi o organizovanoj kriminalnoj grupi sa jasnim ciljevima.

Inače, iako je glavni trafo tokom ovog incidenta isključen, kamere su uspele da snime ovaj incident.

U Klini je ovo već četvrti incident u poslednjih mesec dana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track