PROTEST U PRIŠTINI: Rođaci ubijenih terorista OVK traže da im Makedonija preda tela
Foto: AP

Posle napada u Kumanovu

PROTEST U PRIŠTINI: Rođaci ubijenih terorista OVK traže da im Makedonija preda tela

Crna Hronika -
Brat ubijenog Mirsada Ndrećaja je rekao da je njihov brat otišao u Makedoniju da se bori za prava Albanaca, a ne za novac

PRIŠTINA - Rodbina pripadnika oružane grupe koji su, kao albanski teroristi ubijeni u sukobima u Kumanovu danas je na protestu ispred zgrade vlade Kosova zahtevala da im Makedonije preda beživotna tela njihovih rođaka.Oko 500-600 Albanaca, rođaka kosovskih stanovnika koji su ubijeni u Kumanovu minutom ćutanja odali su čast svim ubijenim. Od te oružane grupe mnogi se nalaze i u makedonskim zatvorima.

Brat ubijenog Mirsada Ndrećaja je rekao da je njihov brat otišao u Makedoniju da se bori za prava Albanaca, a ne za novac.On je rekao da je njihovu braću izdao lider Demokratskog ujedinjena za integracije Ali Ahmeti.Oko 500 do 600 demonstranata držali su u rukama zastave Albanije i parole "oslobodite našu decu", "nasa deca su oslobodioci", " da se brani dostojanstvo nase braće u Makedoniji", "vratite nasu decu", i slične.Na protestima su bili i bivši pripadnici tzv. OVK kao i nekoliko poslanika skupstine Kosova Alijanse za Budućnost Kosova i Samoopredelenja.Predsednik veterana tzv. OVK Dzavit Jasari je rekao da su oni koji su se borili u Kumanovu "heroji" .

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track