ZLOČIN U ŽUTOJ GREDI: Ponovo presuda za dvostruko ubistvo
Foto: Marina Lopičić

Ponovljeno suđenje

ZLOČIN U ŽUTOJ GREDI: Ponovo presuda za dvostruko ubistvo

Crna Hronika -
Miloš Bojanić osuđen je na 20 godina zatvora, a Aleksandar Lazić na sedam, jer su tokom tuče ispred restorana na Vračaru u decembru 2008. godine usmrtili dva mladića.Na iste kazne zatvora osuđeni su bili i 2013. godine, ali je prvu presudu ukinuo Apelacioni sud i naložio da se suđenje ponovi

BEOGRAD - Viši sud u Beogradu ponovo je danas osudio Miloša Bojanića (30) na 20 godina zatvora, a Aleksandra Lazića (27) na sedam, jer su tokom tuče ispred restorana "Žuta greda" na Vračaru u decembru 2008. godine usmrtili dva mladića.

Na iste kazne zatvora osuđeni su bili i 2013. godine, ali je prvu presudu ukinuo Apelacioni sud i naložio da se suđenje ponovi.

Bojanić je osuđen, jer je lovačkim nožem ubo Marka Milanova (20) i Marka Živojinovića (21), a Lazić jer mu je tom prilikom pomagao. Optuženi, njihovi branioci, kao i tužilaštvo imaju pravo da se žale na presudu Apelacionom sudu u Beogradu.

Tragediji je prethodila svađa i tuča dve grupe mladića. Prema navodima optužnice, Bojanić je 3. decembra 2008. godine oko 4.20 sati u Ulici generala Horvatovića, kod broja 55, s umišljajem ubio Marka Milanova (21) i Marka Živojinovića (20), a pokušao da ubije Nikolu Drefljaka (20), ubodima lovačkog noža koji mu je dao Lazić. Do ubistva je došlo posle kraće svađe u "Žutoj gredi", koja se nastavila ispred restorana tučom u kojoj su učestvovali i drug mladići, kojima se sudilo u drugom postupku za učstvovanje u tuči.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track