HOROR U SVRLJIGU: Devojčicu svlačili, terali je na oralni seks, pa slike postavili na Fejsbuk!
Foto: Profimedia

Učenici osnovne škole

HOROR U SVRLJIGU: Devojčicu svlačili, terali je na oralni seks, pa slike postavili na Fejsbuk!

Crna Hronika -
Jedan od njih, s obzirom na to da ima samo dvanaest godina neće snositi zakonske posledice jer je krivično neodgovoran, dok je protiv drugog koji ima petnaest godina, podneta krivična prijava za obljubu sa detetom

SVRLJIG - Dvojica učenika jedne osnovne škole u Svrljigu namamili su dvanaestogodišnju školsku drugaricu u stan jednog od njih gde su je svlačili, terali je da ih seksualno zadovolji što su fotografisali a zatim fotografije postavljali po društvenim mrežama.

Devojčica je tek posle petnaestak dana, nakon što su joj se druga deca rugala, sve ispričala majci koja je zlostavljače prijavila policiji. Jedan od njih, s obzirom na to da ima samo dvanaest godina neće snositi zakonske posledice jer je krivično neodgovoran, dok je protiv drugog koji ima petnaest godina, podneta krivična prijava za obljubu sa detetom.

Kako saznajemo, i oštećena i njeni mučitelji idu u istu osnovnu školu.

- Oni su devojčicu pozvali da dodje u stan jednog od njih da bi se navodno družili. Kada je ušla, zaključali su vrata a zatim su je svlačili, i seksualno je zlostavljali, slikali i fotografije prosledjivali svojim drugovima i postavljali ih na Fejsbuk. Ona se stidela da roditeljima ispriča šta joj se desilo a progovorila je tek kada su slike osvanule na društvenim mrežama – kažu naši sagovornici iz istrage.

Portparol Višeg javnog tužilaštva u Nišu Vladimir Stanojević saopštio je da je protiv petnaestogodišnjeg maloletnika policija podnela krivičnu prijavu zbog silovanja ali da je ovo delo prekvalifikovano.

- S obzirom na to da nema dokaza da je upotrebljena sila prema oštećenoj, delo je prekvalifikovano u obljubu sa detetom. Prijava je podneta samo protiv starijeg izvršioca dok je drugi krivično neodgovoran jer je mladji do četrnaest godina. U toku pripremnog postupka uradiće se provera psihičke zrelosti starijeg dečaka kao bismo utvrdili da li ima osnova za primenu stava 4. člana 180 Krivičnog zakonika koji kaže da se neće kazniti učinilac dela ako izmedju njega i deteta ne postoji značajnija razlika u njihovoj duševnoj i telesnoj zrelosti – objasnio je Stanojević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track