Samo da nam se Goca oporavi

Upravnica pošte više nije u kritičnom stanju

Samo da nam se Goca oporavi

Crna Hronika -
Čudo ju je spaslo, sreća je što su meci prvo prošli kroz staklo, kaže za Kurir Paja, suprug Gordane Šarančić Tapavice, koju je u pošti u petak teško ranio razbojnik

NOVI SAD - Pregurala najgore!- Samo da nam se Goca oporavi. Čudo ju je spaslo smrti. Sreća je što su ta dva metka koja su je pogodila u stomak prvo prošla kroz šaltersko staklo. To ih je amortizovalo i usporilo. Jedno zrno joj je prošlo neposredno pored bubrega.

Lekari kažu da je dobro što su joj meci pokidali samo pojedine aorte, a nisu oštetili unutrašnje organe - uzdišući kaže za Kurir Paja, suprug Gordane Šarančić Tapavice (48), upravnice pošte u Ulici Narodnog fronta, koju je prekjuče iz pištolja teško ranio zasad nepoznati razbojnik.

Gordana je operisana i smeštena na odeljenje intenzivne nege KC Vojvodine. Pre operacije bila je u kritičnom stanju, a sada je stabilno. Lekari su kod nje nakratko pustili samo njenu ćerku Natašu.

- Kad smo saznali za pljačku, ćerki nismo smeli da kažemo da joj je majka ranjena. Tek kasnije smo joj rekli da je pogođena u nogu - dodaje suprug povređene službenice.

Gordana je sutra trebalo da pređe na mesto upravnika pošte u novosadskom naselju Detelinara. Razbojnik joj je, međutim, poremetio planove. Inače, novosadska policija je i juče tragala za njim. Na snimku kamera u pošti vidi se da je imao kapuljaču na glavi i hiruršku masku preko donjeg dela lica.

- Nije nosio rukavice, a novac koji je ukrao ispadao mu je dok je bežao. Uzeli smo uzorke DNK s lica mesta i sa novčanica koje je držao u rukama. Njegov DNK prvo ćemo uporediti sa uzorcima razbojnika koje već imamo u našoj arhivi - kaže sagovornik Kurira iz policije.

Gordana Šarančić Tapavica

Pošta već bila na meti razbojnika

Ova pošta inače je zbog čestih pljački i mesta na kojem se nalazi, a koje je pogodno za bekstvo, pre nekog vremena ograničila radno vreme na prepodnevnu smenu. To očigledno nije pomoglo.

- Pre sedam meseci Moni M. (42) iz Beograda uhapšen je samo nekoliko minuta pošto je iz nje odneo 100.000 dinara. U septembru 2009. M. Š. (22) iz Đurđeva teško je ranio radnik obezbeđenja dok je pokušavao da opljačka poštansko vozilo ispred pošte - kaže sagovornik Kurira iz policije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja