ADVOKAT VUJAČIĆ ZA PORTAL KURIR: Puzigaća u ekstradicionom do 18 dana
Foto: Profimedia

Uhapšen po poternici za ubistvo Tatona saslušan u Atini

ADVOKAT VUJAČIĆ ZA PORTAL KURIR: Puzigaća u ekstradicionom do 18 dana

Crna Hronika -
Po izručenju u Srbiju tražiće ponavljanje suđenja

Dejan Puzigaća (34), poslednji iz grupe osuđenih napadača na Francuza Brisa Tatona u Beogradu, koji je je u petak uveče uhapšen je u Grčkoj, jutros je priveden istražnom sudiji i određen mu je ekstradicioni pritvor do 18 dana! Puzigaća će tražiti čim bude isporučen Srbiji da mu se ponovo sudi.

Ovo je za portal Kurir potvrdio njegov advokat Svetozar Vujačić.

- Puzigaća je upravo prebačen u ekstradicioini pritvor do 18 dana. I nećemo se žaliti. Sutra će sudija zvanično obavestiti naše Minisatrstvo pravde da je on u pritvoru posle hapšenja po poternici Interpola.Nakon toga Beograd šalje zvaničnu molbu za izručenje uz njegovu original krštenicu i presudu. Još uvek je nezahvalno reći kad bi mogao da bude isporučen ali mi je rekao sa će čim ga izruče tražiti da se suđeje u odnosu na njega ponovi - priča Vujačić.

Puzigaća je u Atinu došao sa falsifikovanim pasošem, radi pribavljanja tajlandske vize i nije imao srpska dokumenta.

- Na tom pasošu je imao slovenačko ime ali je bila njegova slika. Dva dana pre hapšenja došao je u Grčku sa Tajlanda gde je od bekstva živeo kao monah u jednom grčkom pravoslavnom manstiru - dodaje njegov advokat.

Za Dejanom Puzigaćom raspisana je poternica Interpola zbog optužbe da je bio saučesnik u ubistvu Tatona.

Bris Taton (28) brutalno je pretučen 17. septembra 2009. u centru Beograda, pre fudbalskog meča Partizan-Tuluz. Od posledica batinanja preminuo je 12 dana kasnije u bolnici.

Za ubistvo Tatona su osuđeni i Đorđe Prelić, Stefan Veličković, Ivan Grković, Ljubomir Marković, Jovan Karbić, Dragan Tomasović, Milan Tarlać, Bojan Matijević, Milan Vujović, Stepa Petrović, Vladan Suvajac, Branimir Četnik, Dejan Stanković i Vladimir Bošković.

S. Vojinović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track