Određeno zadržavanje osumnjičenima za Azotaru

Slučaj Azotara

Određeno zadržavanje osumnjičenima za Azotaru

Crna Hronika -
SBPOK odredio je zadržavanje za sedam osoba zbog sumnje da su zloupotrebili položaj u privatizaciji " Azotare" u Pančevu

BEOGRAD - Pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Uprave kriminalističke policije, u koordinaciji sa nadležnim javnim tužilaštvima odredili su zadržavanje za sedam osoba zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja u postupku privatizacije "Azotare" u Pančevu.

Mera zadržavanja određena je Vujadinu J. (1952) iz Beograda, Dušanu S. (1947) iz Beograda, Čedomiru I. (1949) iz Zrenjanina, Julijani V. (1958) iz Beograda, Jovanu U. (1958) iz Kikinde, Jelici I. (1955) iz Zrenjanina i Milanu C. (1962) iz Zrenjanina, navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

Osumnjičeni će u zakonskom roku, uz krivičnu prijavu, biti privedeni dežurnom istražnom sudiji.

Policija sumnjiči uhapšene da su u periodu od 2007. do 2009. godine, u nameri pribavljanja imovinske koristi Konzorcijumu koji su činila preduzeća „Univerzal holding“ AD Beograd, „Arvi ko" Litvanija i preduzeće "Saniteks" iz Amerike, kao i preduzećima "Heimdal Enterprises" sa Kipra i "Vespera", neutvrđenom metodologijom obezvredili knjigovodstvenu vrednost opreme karbamid 2 HIP Azotare Pančevo.

Potom su osumnjičeni doneli odluku o prodaji Azotare Pančevo preduzeću „Novomoskovsk remstroj servis“ za iznos od 32,5 miliona evra bez saglasnosti Agencije za privatizaciju.

Na taj način pribavili su imovinsku korist Konzorcijumu od 833.413.106,00 dinara i 5.440.350,00 evra pomenutim preduzećima, kao i 230.000.000,00 dinara preduzeću Univerzal TPM holding, a sve na štetu budžeta Republike Srbije i HIP Azotare Pančevo, navodi se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track