NAPAD U PRIŠTINI: Izbodeni aktivisti Samoopredeljenja, uhapšeni sinovi Tačijevog čoveka
Foto: Nebojša Mandić/Ilustracija

Upad u prostorije

NAPAD U PRIŠTINI: Izbodeni aktivisti Samoopredeljenja, uhapšeni sinovi Tačijevog čoveka

Crna Hronika -
Dvojica aktivista pokreta izbodena su u incidentu posle kojeg su uhapšeni sinovi Sabita Gecija, jednog od nekadašnjih bliskih saradnika Hašima Tačija

PRIŠTINA - Dvoje aktivista pokreta "Samoopredeljenje" izbodeno je u incidentu posle kojeg su uhapšeni sinovi Sabita Gecija, jednog od nekadašnjih bliskih saradnika Hašima Tačija, prenose prištinski mediji na albanskom jeziku.

Alban i Kuštrim Geci, koji već imaju krivični dosije, upali su sa još dvojicom za sada neidentifikovanih muškaraca u prostorije "Samoopredeljenja" u Prištini i izboli aktiviste tog pokreta.

Braća Geci su uhapšena, a za još dvojicom napadača se još traga. Pokret na čijem čelu se nalazi Aljbin Kurti za ovaj napad odmah je optužio Demokratsku partiju Kosova i Hašima Tačija.

Sabit Geci, jedan od ključnih Tačijevih pomoćnika tokom rata, već je osuđen na 15 godina robije zbog ratnih zločina, a dobro upućeni izvori u Prištini navode da će se njegovo ime "skoro sigurno" naći među optuženima pred novoformiranim specijalnim sudom za zločine koje su počinili pripadnici OVK.

(Tanjug/RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track