TRAGEDIJA: Ubio se sin (19) mafijaša iz stare garde

Obesio se Matija Lainović

TRAGEDIJA: Ubio se sin (19) mafijaša iz stare garde

Crna Hronika -
Naslednik nekadašnjeg šefa novosadskog podzemlja Branislava Lainovića Dugog, koga je „zemunski klan“ ubio 2000. godine, u subotu nađen mrtav u porodičnoj kući na Labudovom brdu

BEOGRAD - Matija Lainović (19), sin mafijaša stare garde Branislava Lainovića Dugog, počinio je samoubistvo u porodičnoj kući na Labudovom brdu u Beogradu. Kako nezvanično saznajemo, mladić je navodno najpre isekao vene, a potom se obesio. Motiv samoubistva nije poznat.Prema našim saznanjima, nesreća se dogodila u subotu u kući u kojoj je Lainović živeo s majkom.Majka na VMA- Kad je videla mrtvog sina, majka to nije mogla da podnese. Uzela je bromazepam i popila 40 tableta. Predozirala se lekovima, zbog čega je prevezena na VMA - kaže izvor Kurira iz istrage.Matija je bio vanbračni sin Branislava Lainovića, koga je otac priznao i dao mu svoje prezime.- Matija je bio divan dečko. Bio je odličan učenik, a nedavno je upisao Elektrotehnički fakultet. Niko ne zna zbog čega je digao ruku na sebe. Njegova smrt ostaće misterija. Ne znam kakva ga je muka naterala da se ubije, nije delovao kao neko ko bi bio u stanju da sebi i svojoj porodici nanese bol. Velika tragedija, ne znam kako će njegova majka preživeti ovu muku - kaže komšinica i dodaje da će Lainović biti sahranjen danas na groblju Orlovača u Beogradu.Otac mladića Branislav Lainović Dugi bio je jedan od šefova novosadskog podzemlja. „Karijeru“ je, kao i mnogi u to vreme, započeo u inostranstvu. Bio je nerazdvojan sa Ljubom Zemuncem, Radetom Ćaldovićem Ćentom, Đorđem Božovićem Giškom... S njima je zajedno bio na ratištu, gde je bio komandant paravojne formacije Srpska garda.

Upucan s leđa

Lainović je ubijen 20. marta 2000. godine ispred hotela „Srbija“ u Beogradu. Pola sata pre ubistva taksijem se dovezao do hotela, gde je navodno trebalo da sačeka prijatelja. Kako su prenosili mediji, razgovarao je mobilnim kad mu je s leđa prišao ubica i pucao mu u potiljak. Zbog ubistva Lainovića osuđeni su pripadnici nekadašnjeg zemunskog klana Miloš Simović i Sretko Kalinić. Oni su u decembru 2012. u ponovljenom postupku pred Specijalnim sudom dobili po 40 godina zatvora zbog niza ubistava, otmica i drugih zločina, među kojima i za likvidaciju Lainovića.

Razgovor s bratomDUGI PREDOSETIO SMRTBranislav Lainović se veče pred smrt poverio bratu Žarku i rekao mu da će ga ubiti.- Rade mi o glavi i bojim se da se neću izvući, jer to su mali miševi koji su prešli Drinu da pobiju babe i dede kako bi postali heroji. To nisu ljudi, oni će uraditi to podmuklo iza ćoška - rekao je Branislav svom bratu, koji je o tome pričao u martu 2006. na suđenju pred Specijalnim sudom.

Bagzijevo svedočenjeUBIJEN ZBOG ARKANASvedok-saradnik Dejan Milenković Bagzi izjavio je na suđenju zemunskom klanu da je Lainović ubijen jer je bio prijatelj ljudi koje je Dušan Spasojević sumnjičio za ubistvo Željka Ražnatovića Arkana. Prema Bagzijevom svedočenju, ubio ga je Miloš Simović posle pratnje „jaguarom“. Posle zločina, Simović je navodno ušao u automobil, pustio muziku i počeo da peva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track