LANČANI SUDAR NA AUTO-PUTU: Vozač (29) pola sata umirao u smrskanoj kabini!

Smrt u magli

LANČANI SUDAR NA AUTO-PUTU: Vozač (29) pola sata umirao u smrskanoj kabini!

Crna Hronika -
Davor Vojinović jaukao od bolova i molio za pomoć, izdahnuo naočigled ljudi koji su pokušali da ga izvuku, kažu očevici udesa na auto-putu

BEOGRAD - Vozač kamiona Davor Vojinović (29) iz Rogatice je poginuo, dok su P. S. (53) iz Hrvatske i Rumuni M. Š. (33) i P. P. (55), putnici u automobilima, teško povređeni u šestostrukom lančanom sudaru koji se po gustoj magli dogodio na auto-putu Beograd-Šid.Nesreća se dogodila preksinoć nedaleko od naplatne rampe Šimanovci u smeru ka Šidu. Zbog male vidljivosti sudarila su se tri automobila, dva kamiona i autobus preduzeća „Transprodukt“ iz Beograda.Slaba vidljivostVlada Milanović, direktor „Transprodukta“, kaže da je u ponedeljak uveče njihov autobus sa 25 putnika krenuo u Ljubljanu.- Naš vozač Miroslav M. (35) ispričao je da je bila gusta magla i da je vozio polako. Tri kilometara od naplatne rampe, pored magle, naleteo je na gust dim koji je dolazio sa obližnje deponije. U tom trenutku naišao je na turski kamion koji se sporo kretao. Miroslav je upalio sva četiri migavca i polako ga obišao. Vozio je autobus levom trakom kad ga je velikom brzinom otpozadi udario „pasat“ s Rumunima - objasnio je Milanović.Potom je u „pasat“ udario „reno“ s tablicama iz Sremske Mitrovice koji je vozio P. S. iz Hrvatske.- U istom trenutku, s njihove desne strane, u turski kamion u srednjoj traci udario je kamion „Drvolika“ iz Stare Pazove za čijim volanom je bio Davor Vojinović. Potom se u njega zakucao kedi šabačkih tablica. Udarci su odjekivali kao eksplozije - priča naš sagovornik.

Priklešten za volanom

Milanović kaže da su se čuli vapaji kamiondžije.- Bilo je jezivo! Vojinović je jaukao od bolova. Molio je da ga izvuku. Dok je kukao i zapomagao, svi su pritrčali i počeli da lome stakla kako bi ga izvukli. Volan mu je udario u grudi, a noge su mu bile prikleštene. Lekari Hitne pomoći nisu mogli ništa da urade. Za to vreme mladićev glas postajao je sve tiši, dok se više nije čuo. Mučio se pola sata i preminuo im je pred očima - ispričao je Milanović.Stradali vozač kamiona Davor Vojinović povremeno je radio u preduzeću „Drvolik“ iz Stare Pazove.- Nije bio oženjen. Porodica mu živi u Rogatici u BiH. Ima dve starije sestre, oca i majku. Bio je vredan mladić i odličan vozač. Teško nam je. Pamtićemo ga po dobru - pričaju Davorove kolege.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja