PUCAO ZBOG GLASNE MUZIKE: Pozvao komšije da izađu iz kuće, pa ih izrešetao!

Ubio komšinicu

PUCAO ZBOG GLASNE MUZIKE: Pozvao komšije da izađu iz kuće, pa ih izrešetao!

Crna Hronika -
Vujadin Obradović (58) ubio prvu komšinicu Sanju Bakić (50), a teško ranio njenog supruga Branislava (53). Nakon zločina ponavljao: „Ne znam šta sam uradio, ničega se ne sećam“

BEOGRAD - Vujadin Obradović (58) ubio je u noći između petka i subote prvu komšinicu Sanju Bakić (50) i teško ranio njenog supruga Branislava (53) u Lugarskoj ulici u Zemun polju. Zločin se dogodio tokom proslave porodične slave Bakića Vavedenje Presvete Bogorodice jer je Obradoviću zasmetala glasna muzika.Sin ubijene žene Zoran Bakić objašnjava šta je prethodilo krvavom zločinu.- Komšija je nešto pre pola tri ujutru pozvao telefonom moje roditelje i rekao im da izađu ispred kuće. Otac i majka su izašli, a komšija im je rekao da mu smeta glasna muzika - kaže za Kurir Bakić i dodaje da je u tom trenutku na proslavi bilo petnaestak ljudi, među kojima troje male dece, koja su spavala na spratu.Bakić objašnjava da je njegov brat prvi izašao.- Ubrzo je uleteo u kuću i rekao da ga je komšija udario. Istrčao sam odmah napolje, ubeđen da je reč o tuči - priča naš sagovornik, koji u tom trenutku nije znao da je Obradović već pucao na njegovog oca:

Mesto zločina... Obradović je u prve komšije pucao ispred kapije svoje kuće
Mesto zločina... Obradović je u prve komšije pucao ispred kapije svoje kuće

Nisu bili u sukobu

- Stao sam ispred Vujadina i pitao ga šta se dešava. Bez reči je podigao pištolj i uperio ga u mene. Čuo sam majku koja ga je pitala: „Šta ćeš s tim pištoljem?“ Ja sam se izmakao, a on je opalio dva puta. Tada je moja majka pala - kroz suze priča očajni Zoran Bakić.On je tada skočio na Obradovića u nameri da mu otme pištolj.- Uhvatio sam ga za ruku i udarao, međutim, on nije puštao oružje. Otimali smo, ne znam koliko je to trajalo, a onda su nas gosti razdvojili. Verujte mi, od šoka se skoro i ne sećam šta se događalo. Onda sam shvatio da mi je otac ranjen, seli smo u kola i otišli u Urgentni centar - priča Bakić.Tamo se ubrzo pojavio Vujadin Obradović u pratnji policije.- Samo je ponavljao: „Ne znam šta sam uradio, ničega se ne sećam!“ Kasnije sam saznao da je policajcima ispričao da mi je ubio majku zbog glasne muzike koja mu je smetala - kaže Zoran Bakić.On ističe da sa Obradovićem nikada nisu imali problema.- Bio je miran i povučen, nije se ženio, niti je imao dece, živeo je tu sa ocem. Niko nije znao da ima pištolj. Godinama smo lepo živeli, čak smo mu dozvolili da kuću nasloni na našu. Da smo nekada bili u svađi, razumeo bih, ali ovo nikako ne mogu da shvatim. Svake godine slavimo slavu i muzika mu do sada nije smetala, očigledno ga je nešto juče mnogo iznerviralo - priča naš sagovornik.Otac operisanBakić strahuje da njegov otac neće preživeti.- Otac je operisan, u teškom je stanju. Metak koji ga je pogodio povredio mu je želudac, jetru i plućnu maramicu. Lekari su mi rekli da ga očekuje još jedna intervencija - kroz suze kaže unesrećeni čovek i dodaje da će njegova majka biti sahranjena nakon što se završi obdukcija.U kući ispred koje se dogodila tragedija živeli su Sanja, Branislav i njegovi roditelji. Sinovi Bojan i Zoran sa svojim porodicama žive u Altini i Staroj Pazovi.- Došli smo da proslavimo slavu sa roditeljima, a pogledajte kako se završilo. Teško mi je, nisam ni sanjao da će me ovakva tragedija zadesiti - naveo je potreseni Zoran.

Otac ubiceNE ZNAM ZAŠTO JE MOJ SIN UBIO KOMŠINICUAranđel Obradović, otac ubice, juče nam je rekao da ne zna šta se tačno dogodilo.- Spavao sam u sobi i čuo pucnjavu. Ne znam zašto je moj sin pucao na komšije. Pa mi smo živeli kao jedna kuća. Siguran sam da su se zbog nečega posvađali - kaže Obradović.

Komšije o ubiciNIJE SE SVAĐAO, ALI JE BIO ČUDAN ČOVEKKomšije iz ulice juče su dolazile u dom Bakića da izjave saučešće. Oni su u neverici govorili o zločinu.- Svi smo i dalje u šoku zbog ovoga što se dogodilo. Vujadin je bio miran i povučen, ni sa kim se nije družio. Nije se svađao sa komšijama, ali je bio čudan čovek. Kada god smo skupljali novac za uređenje ulice, kanalizaciju, uvek je samo on bio protiv. Ipak, nismo mogli ni da sanjamo da ovako nešto može da uradi - rekle su nam komšije.

HronologijaUBISTVA NA SLAVAMA16. novembar 2015 - Nebojša Pavlović (61) iz Varvarina zaklao suprugu Milicu (60) tokom proslave krsne slave Ðurđic24. maj 2014 - Marina Antić (46) iz Dragocveta kod Jagodine ubijena slučajno na porodičnoj slavi dok su njen suprug i dever pucali u vazduh19. decembar 2007 - Anđelko M. (33) iz Sonte na slavi ubio komšiju Željka Vidakovića (41) dok je pucao u vazduh

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track