DEČAK (16) ZAKLAO KOMŠIJU: Monstrum rasporio stomak našem Zoranu!

Rodbina žrtve maloletnika

DEČAK (16) ZAKLAO KOMŠIJU: Monstrum rasporio stomak našem Zoranu!

Crna Hronika -
Zaklan je kao pseto, imao je ranu od kuhinjskog noža od 15 centimetara, kaže Trifun Mitić (84), rođak Zorana Veličkovića (60) iz Binovca kod Surdulice, kojeg je zverski ubio razbojnik meštanin D. A. (16)

SURDULICA - Zoran je pronađen izmasakriran u jarku pored puta, stomak mu je bio skroz rasporen. Da li je moguće da je dečak mogao da uradi tako nešto svom komšiji samo zbog para - pita se očajni Trifun Mitić, rođak Zorana Veličkovića (60) zvanog Grudka iz Binovca kod Surdulice, kojeg je zaklao meštanin D. A. (16).Stravičan zločin dogodio se u noći između petka i subote, kada je D. A., sa najverovatnije dvojicom saučesnika, upao u kuću komšije Zorana i pokušao da ga opljačka. Maloletnik je nožem masakrirao Zorana i pobegao žrtvinim kolima, ali ga je policija zaustavila i uhapsila kad mu je videla krvave ruke.Imućna porodica- Ubili su ga kao pseto. Čuo sam da je imao ranu od 15 centimetara. Posle krvavog pira razbojnici su tražili kanistre s gorivom kako bi telo zapalili, ali gorivo nisu našli. Odneli su telo u obližnji jarak i tu ga pokrili granjem i lišćem. Šokiran sam! Zoran i njegova sestra Slavica rasli su pored mene, deca mirna, pametna, pošteni ljudi. Sestra ga je obilazila, svaki dan je dolazila - priča Trifun.Naš sagovornik objašnjava da je Veličković bio radnik, miran čovek i domaćin.- Mi smo familija sa Zoranovim ocem Vidosavom, koji je umro pre godinu dana. Ima četiri krave, tele, sam je održavao domaćinstvo. Bila je to najbogatija kuća u selu. Bogatstvo su otac i sin stekli svojim radom - priča rođak Trifun i dodaje da je i ranije bilo pljački, ali uglavnom su odnosili kazane za rakiju.- Sa D. A. je sigurno bilo nekoliko saučesnika. Ubili su ga i njegovo telo bacili u jarak preko puta kapije. Policajci su pronašli nož na terasi kuće - govori kroz suze Mitić.

Ubilo ga dete iz komšiluka... Zoran Veličković
Ubilo ga dete iz komšiluka... Zoran Veličković

Meštani u strahu

On kaže da poznaje osumnjičenog za ubistvo i njegove roditelje.- Radi se o problematičnoj i nasilnoj porodici. Ipak, niko nije očekivao da dete može da izvrši takav zločin. Meštani su u strahu. Moglo je ovo i meni da se desi. Srećom, ne živim sam, tu mi je unuka, ona brine o meni - priča Trifun.V. M., rođaka pokojnog Zorana, ne može da poveruje šta se dogodilo.- Nemam reči, čovek se muči celog života, a onda dođu i presude mu na kućnom pragu. Zoran je bio divan čovek, u punoj snazi, ni sa kim nije bio u konfliktu. Živeo je sam. Sad nemam mira, plašim se za svoj život - priča V. M.D. A. je u pritvoru, dok policija traga za saučesnicima.

Došli mu glavePOMAGAO PORODICU ZLOČINCA!Kako Kurir saznaje, Zoranovi pokojni roditelji pomagali su porodice iz sela koje su bile siromašnije. Oni su pomagali i porodicu dečaka osumnjičenog za ubistvo.- Hranili su te ljude, a oni su došli glave Zoranu - pričaju Binovčani.

Sivi domMALOLETNICI UBICEJanuar 2016 - P. N. (17) nožem je ubio petnaestogodišnjaka V. S. u Vršcu, nakon svađe u jednom vršačkom lokalu, gde su mladići bili na proslavi rođendana.Oktobar 2014 - N. Z. (17) osumnjičen je da je pištoljem ubio druga Timotija Kocića (18) iz sela Lipovica kod Leskovca.Maj 2014 - I. S. (16) osumnjičen je za ubistvo N. J. (19) u Nišu. Ubistvu je prethodila svađa zbog devojke.April 2013 - R. Đ. (17) iz pištolja je ubio svog profesora Srećka Ćirića (49) iz Padinske skele.Maj 2010 - A. M. (16) ubio je iz lovačke puške svog oca Dragana M. (40) dok je spavao.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja