ZA DLAKU IZBEGAO SMRT: Freza mi je sekla listove i stopala!

Nesreća na njivi

ZA DLAKU IZBEGAO SMRT: Freza mi je sekla listove i stopala!

Crna Hronika -

Zoran Tošić (72) doživeo veliku tragediju i zadobio teške povrede kada ga mašina umalo nije zdrobila

Tih sat vremena dok sam čekao pomoć, činili su mi se kao večnost. Obe noge su mi bile zarobljene među motičicama motokultivatora. Kroz glavu mi je neprestano prolazila misao: „Kako ću glupo izgubiti glavu.“Ovim rečima opisuje iz bolničke postelje Zoran Tošić iz niškog sela Sićevo stravičnu nezgodu u kojoj mu je u nedelju po podne motokultivator odsekao jednu nogu i teško povredio drugu.Čistio travuNesrećni čovek je rano ujutro krenuo da bi njivu očistio od trave i pripremio je za sadnju.

- Ta njiva je na oko kilometar od sela. Celog jutra sam radio, okopavajući travu. Ne znam tačno koliko je bilo sati, znam da je prošlo podne kada je motokultivator „poludeo“. Motor je preko filtera povukao ulje i freza je, umesto napred, počela da se kreće unazad.

Dok sam pokušavao da ga obuzdam, motičice su mi zahvatile noge. Osetio sam jezivi bol dok su mi sečiva sekla stopala i listove. Krv me je oblila u trenutku. Freza je nastavila da se kreće i, na moju sreću, udarila u jedan brest i izvrnula se na bok. Od udarca je prestala da radi. Da se nije zaustavila, bio bih mrtav, jer bi mi samlela noge - opisuje Tošić tragediju koja ga je umalo nije koštala života.Na njegovu sreću, u njivi se zatekao jedan čovek koji je video šta se Tošiću desilo.- On se uspaničio, nije znao šta da radi. Kazao sam mu da zove pomoć, pa je otrčao do sela. Ostao sam da ga čekam tako zarobljen među motičicama motokultivatora - priča komšija.

Sreća u nesreći... Da se freza slučajno nije ugasila, ko zna šta bi bilo
Sreća u nesreći... Da se freza slučajno nije ugasila, ko zna šta bi bilo

Zarobljen pod mašinom

Sat vremena je Tošić tako proveo, na velikoj vrućini, svašta mu je prolazilo kroz glavu.- Svanulo mi je kad sam video ekipu Hitne pomoći. Međutim, oni nisu smeli da mi izvade motičicu koja se najdublje zabila u nogu, nego su je demontirali i tako me odneli u bolnicu, gde sam hitno operisan. Istrpeo sam strašne bolove, ostao sam bez noge, ali je sreća što sam uopšte živ - zaključuje povređeni ratar.

Klinički centar NišLEKARI SE BORE DA MU SAČUVAJU DRUGU NOGUDirektor Kliničkog centra u Nišu Zoran Radovanović saopštio je da je pacijent zadobio teške povrede.- Zbog teških povreda njemu je amputirana desna potkolenica, na levoj nozi su presečeni krvni sudovi, povrede su obrađene hirurški i lekari Klinike za ortopediju se bore da je spasu - kazao je Radovanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track