ZLOČIN KOJI JE UZDRMAO SRBIJU: Radio-voditelj oteo i 5 dana silovao devojčicu
Foto: Nebojša Mandić

Presreo je na ulici

ZLOČIN KOJI JE UZDRMAO SRBIJU: Radio-voditelj oteo i 5 dana silovao devojčicu

Crna Hronika -

Neuverljiva odbrana Sime B. (25), voditelja volontera, da nije silovao devojčicu S.U. (15), već da su se samo šalili i da mu je ona predložila da spavaju, koštala ga je sedam godina robije. Nekoliko dana posle ove presude, više mu nije bilo do šale!

Sima je svoje žrtve pronalazio slušajući noćni program Radio “Košave“ jer je često i sam učestvovao u njihovim kontakt programima i na taj način uspevao od voditelja da dobije telefone slušateljki.Na suđenju u beogradskoj Palati pravde utvrđeno je da je od 22. do 25. decembra 1997. godine više navrata silovao S.Z. u svom stanu u Beogradu. Devojčicu je sačekao ispred TC “Banjica“, na silu je odveo do svog stana i tamo je silovao uz pretnje batinama. Odmah posle hapšenja, izjavio je policajcima da je devojčica dobrovoljno došla kod njega u stan i da je nije prisiljavao.

Foto: Nebojša Mandić
Foto: Nebojša Mandić

- Šalili smo se i pričali. Ona je predložila da spava samnom. Nisam joj pretio, niti sam je tukao – rekao je Sima sa Medaka, a na sudu se pravdao da nije znao koliko ima godina.

- Tvrdim da S.Z. nijednom nisam prisilio na seksualne odnose. Da sam znao da je maloletna, nikada ne bih stupio u kontakt sa njom. Verujte mi da je nisam maltretirao – izjavio je Sima i onda do sitnih detalja opisao kako su se upoznali.

- Tačno je da sam telefon S.Z. dobio od voditelja Radio “Košave“, ali je nisam nasilno odveo u svoj stan. Devojčica je mene prva nazvala telefonom i zakazala mi susret. Posle toga je dobrovoljno dolazila u moj stan. Molila me da spavam sa njom. Poklonila mi je dve njene fotografije. Sećam se da mi je na poleđini napisala perverznu poruku. Radio “Košavu“ slušam tri i po godine, do prvog dana njihovog programa. Nekoliko puta sam čak i vodio neke njihove emisije i često sam dobijao nagrade – pohvalio se voditelj volonter.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Devojčica je ispričala da je preko radia saznala broj telefona Sime B. Prilikom prvog kontakta mu se predstavila pseudonimom, ali je potom počeo da je proganja i preti.

- Na Simu sam naletela u pošti, nedaleko od moje gimnazije. Pitala sam ga koliko je sati, ne znajući da je to on. Tada me je stegao za ruku i uz pretnje prinudio da uđem u taksi. Odveo me je u svoj stan i uz batine silovao. To je nastavio da radi u narednih pet dana – ispričala je devojčica.

(Alo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track