ODAVANJE POLICIJSKIH INFORMACIJA: Nastavlja se suđenje Branku Lazareviću
Foto: Zorana Jevtić

Specijalni sud u Beogradu

ODAVANJE POLICIJSKIH INFORMACIJA: Nastavlja se suđenje Branku Lazareviću

Crna Hronika -

Suđenje nekadašnjem šefu kabineta ministra unutrašnjih poslova Branku Lazareviću i još trojici optuženih za odavanje poverljivih policijskih informacija Darku Šariću, trebalo bi da se nastavi danas u Specijalnom sudu u Beogradu.

Pored Lazarevića, koji trenutno radi kao otpravnik poslova u ambasadi Srbije u Atini, u ovom postupku optuženi su i advokat iz Novog Sada Radovan Štrbac, policajac Boris Gara, kao i Rodoljub Radulović zvani Miša Banana u bekstvu i njemu se sudi u odsustvu.

Oni se terete da su tokom 2008. i 2009. prenosili poverljive policijske informacije Šariću pre pokretanja zvanične istrage za šverc kokaina u oktobru 2009. godine.

U optužnom predlogu se navodi da je Gara prenosio ključne podatke Lazareviću o praćenju Šarićeve grupe, nakon čega je Lazarević te informacije prosleđivao Štrpcu i Raduloviću, a oni Šariću.

To postupanje je, kako smatra tužilaštvo za organizovani kriminal, ugrozilo istragu policije jer su pripadnici Šarićeve grupe promenili dotadašnji način komunikacije.

Lazarević nije želelo da detaljno iznosi svoju odbranu, navodeći da optužni predlog tužilaštva smatram nedokazivim, jer kako je naveo, "nešto što se nije dogodilo, ne može se ni dokazati".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track