Tompusi od marihuane!

Tompusi od marihuane!

Crna Hronika -
Petoro osumnjičenih džointe pakovali kao kubanske cigare različitih veličina, kazao ministar policije Ivica Dačić

BEOGRAD - Robu prodavali u Zapadnoj Evropi!Petoro članova organizovane bande dilera zadržano je u pritvoru zbog proizvodnje i prodaje skanka, a tokom hapšenja zaplenjeno je 270 kilograma skanka spremnog za prodaju i 200 kilograma sirove marihuane. Vrednost zaplenjene droge je oko milion i po evra, izjavio je juče ministar policije Ivica Dačić.

- Osim droge, zaplenjeno je i devet pištolja, dve „kašikare“, jedno pakovanje plastičnog eksploziva, dva prigušivača i 200.000 evra. Vođa grupe Lazović imao je i najsavremeniju laboratoriju i luksuznu halu za uzgoj narkotika na imanju u opštini Stara Pazova. Oni su drogu prodavali za pet do sedam hiljada evra po kilogramu, a skank je bio namenjen evropskom tržištu, naročito Austriji, Italiji i Nemačkoj - kazao je ministar policije.

Dačić je posebno naglasio da je zanimljivo da su pripadnici ove grupe džointe pakovali kao kubanske cigare u različitim veličinama. Prodavali su ih po ceni do pet evra, u zavisnosti od veličine.

- Petoro osumnjičenih uhapšeno je zahvaljujući prikrivenom agentu koji je glumio kupca - kažu u MUP.

Inače, policijska akcija „Cepelin“ započela je u novembru, a okončana je prekjuče na Mirijevskom bulevaru, gde su uhapšeni vođa bande Vladan Lazović (54) i članovi Aleksandar Maksimović (28), Luka Novak (26) i njegova verenica Dragana Džepina i Mira Damjanović (24).

(NA. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track