Likvidacija vlasnika Dnevnog telegrafa i dalje misterija

VIDEO PRELEVIĆ ZA KURIR: Dragan Karleuša bio na čelu istrage o ubistvu Ćuruvije, a istrage nije bilo

Crna Hronika -

Božidar Prelević, ministar unutrašnjih poslova u prelaznoj Vladi Srbije i osnivač grupe "Poskok", čiji je zadatak bio rasvetljavanje političkih ubistava, nije želeo da komentariše iskaz svedoka tužilaštva pred Specijalnim sudom, ali je za Kurir rekao da je rešavanje slučaja "Ćuruvija" bio jedan od prioriteta te grupe, kao i da je tačno da je Dragan Karleuša bio na čelu radne grupe koja je trebalo da istraži to ubistvo, ali kako je rekao, istraga nije vođena.

"Ja znam da je grupa "Poskok" došla do vrata DB i da je tada isplivao dosije "Ćuran" koji je podmetnut od strane jednog ministra. Nesumnjivo je učešće DB ili organizacije DB u tom ubistvu, do samog izvršenja. Nakon toga grupa "Poskok" je rasformirana, a članovi grupe su poslati da lupaju pečate na lične karte. Slučaj je tada potisnut na margine", rekao je Prelević za Kurir.

On je naveo i da je ime Luke Pejovića kao izvršioca često pominjano, ali da je i tada bilo svedoka koji su govorili drugačije.

"Duboko sam uveren da su izvršioci iz Državne bezednosti, a da je naručilac supruga tadašnjeg poznatog političara. Istraga nije mogla da ide dalje, jer je lupila glavom u vrata DB. Prelazna Vlada je prikupila sve čime se danas raspolaže, osim izjave Milorada Ulemeka Legije", rekao je poznati advokat.

On dodaje i da nema razloga da ne veruje Branki Prpi, koja je na suđenju izjavila da joj Pejović, koji je bio pripadnik JSO, liči na ubicu.

"Branku Prpu mnogo poštujem, ona je hrabra žena i jedini očevidac zločina. Ne vidim nijedan razlog zbog kog bi ona imala interes da brani Miroslava Kuraka i Ratka Romića", zaključio je Prelević.

Prema njegovim rečima, tačno je da je Dragan Karleuša bio na čelu radne grupe koja je istraživala ubistvo.

"Tačno je i da u to vreme istrage nije bilo", ističe Prelević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track