Poginuli dva instruktora i tri padobranca

Tragedija u Zalužanima

Poginuli dva instruktora i tri padobranca

Crna Hronika -
Stradali su instruktor i rekorder po broju skokova u Srpskoj Nemanja Goronja (32) i Alen Crnalić (23) koji je upravljao avionom, Stefan Karanović (24) koji je radio kao instruktor Padobranskog kluba Banjaluka i i osamnaestogodišnjaci Nikola Stević i Srđan Kosić.

BANJALUKA - Mali sportski avion tipa "cesna" srušio se danas oko 13 čacova u Zalužanima kod Banjaluke, u blizini aerodroma, kada je avion pao odmah posle poletanja.

U padu sportskog aviona u Zalužanima na stazi za automobilske trke poginula su dva instruktora i tri mladića koji su završili obuku za padobrance, a ovo je trebalo da im bude prvi skok. Poginuli su instruktor i rekorder po broju skokova u Srpskoj Nemanja Goronja (32) i Alen Crnalić (23) koji je upravljao avionom, Stefan Karanović (24) koji je radio kao instruktor Padobranskog kluba Banjaluka i i osamnaestogodišnjaci Nikola Stević i Srđan Kosić.

Prema nezvaničnim informacijama, uzrok nesreće je kvar na motoru.

- Videli smo avion kad je poleteo, napravio je krug ili dva u vazduhu nakon čega je počeo da trza i pada - rekao je za Glas Srpske jedan od svedoka ove stravične nesreće.

Posle pada aviona kako javlja Glas Srpske, očevici su pokušali da pomognu nastradalima, ali nisu mogli da im priđu zbog velikog plamena i vrućine, a aparati za gašenje požara nisu bili u funkciji.

Na mestu pada pronađeno je jedno telo, dok su u smrskanom avionu ostala zarobljena četiri tela.Jedan od mladića koji je imao kacigu pokušao je da priđe jednom od unesrećenih i da ga izvuče iz vatrene stihije ali nije uspeo.

Da tragedija bude još veća stravičan prizor nesreće posmatrali su roditelji i prijatelji nastradalih padobranaca koji su sa nestrpljenjem očekivali da vide njihov prvi samostalni skok, kao i mladići koji nedeljom voze moto-trke.

Sve vreme na mesto nesreće pristižu članovi rodbine i prijatlji koji ne mogu da veruju da njihovi najmiliji nisu više sa njima, nekima od njih je čak i pozlilo pa su ekipe Hitne pomoći morale da intervenišu, javlja Glas Srpske.

Prema nezvaničnim informacijama, avion "cesna" kupljen je pre godinu ili dve i bio je ispravan.

Prijatelji nastradalih tvrde da su obuka kao i pripreme za padobranski skok trajali veoma dugo.

Na mestu nesreće nalaze se ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Stanislav Čađo, direktor policije RS Gojko Vasić, načelnik CJB Banjaluka Mladen Marić i načelnik sektora grada CJB Banjaluka Nedeljko Lubura.

- Uviđaj je u toku, a više informacija o tome šta je tačan uzrok nesreće znaće se nakon završenog uviđaja - rekla je portparolka MUP-a RS.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track