ZLOČIN U IME ČASTI: Ženinog švalera ubio zbog njenog pornića

Uhapšen begunac

ZLOČIN U IME ČASTI: Ženinog švalera ubio zbog njenog pornića

Crna Hronika -

Ivan Savić naručio ubistvo prijatelja Darka Ćirkovića, koji je kamerom snimio seksualni odnos s njegovom suprugom dok je izdržavao zatvorsku kaznu

VIĆENCA - Ivan Savić (35), koji je u Italiji 2013. osuđen za naručivanje ubistva, uhapšen je nakon devet godina skrivanja u Mađarskoj, u Roskeu, mestu na granici sa Srbijom. Savić je osuđen za ubistvo zemljaka Darka Ćirkovića (23) na periferiji Vićence.Ćirković je ubijen sa tri metka u Vićenci 26. januara 2007, a kako su mediji preneli, bio je član iste bande kao i Savić.- Savić je uhvaćen u nedelju, nešto pre 6 sati. Kod njega su pronađena dva pasoša, od kojih je jedan bio lažni. Ubica je u odsustvu osuđen na 21 godinu i šest meseci zatvora - preneli su italijanski mediji.BegunacU akciji hapšenja begunca učestvovale su italijanska i mađarska policija, kao i Interpol. Kako su mediji preneli, begunac je u mađarskom zatvoru i trenutno se radi na njegovoj isporuci italijanskim vlastima.Darka Ćirkovića kobne noći pozvao je Bojan Nikolić, koji je sa sobom poveo i dvojicu prijatelja. Izgovor je bio da će izvršiti pljačku, međutim, to se nije dogodilo. Kad je izašao iz automobila, momci su zapucali ka njemu. Prvi metak koji je Ćirkovića pogodio u ruku ispalio je Nikolić, dok se pretpostavljalo da je drugi ispalio Marković. Na kraju je mladić „overen“ u glavu.

Ubica... Ivan Savić
Ubica... Ivan Savić

Osim Savića, za ubistvo su bili optuženi Goran Marković i Bojan Nikolić. Pretpostavljalo se da je motiv ubistva bila ljubavna afera koju je Ćirković imao sa Savićevom suprugom dok je izdržavao zatvorsku kaznu u Srbiji. Mladić je kao dokaz afere napravio snimak seksualnog odnosa. Srbima se sudilo za ubistvo s predumišljajem, a italijanski mediji o tome su izveštavali kao o „zločinu u ime časti“.- U skladu s pravilima kriminalne grupe, mladić je morao biti likvidiran. Savić je video snimak seksa i nakon toga planirao ubistvo. Kućni video koji je napravio bio je smrtna kazna za Darka, mladića iz dobre kuće - pisali su mediji.PljačkašiInače, četvorica Srba pripadala su bandi koja je bila specijalizovana za pljačke prodavnica. Kad je telo nesrećnog Ćirkovića otkriveno, u džepu je pronađen uređaj za isključivanje alarma.Ćirković, inače poreklom iz Kruševca, postao je poznat po pobedama na moto-trkama. On je 2005. uhapšen s Brankom Kneževićem zbog pljačke „Lukoilove“ pumpe u Aleksincu. Mladići su uz pretnju pištoljem od radnika uzeli manju svotu novca, kao i mobilne pakete. Uhapšeni su iste noći kod Ražnja. Kako je pravosnažno osuđen na tri godine zatvora, Ćirković je pobegao u Italiju.

IstragaOTKRILI IH TELEFONSKI RAZGOVORIKako su preneli italijanski mediji, Savić i Marković uhvaćeni su pomoću mobilnih telefona. Operativci policije presreli su njihove razgovore, a utvrđeno je i da su se u noći između 26. i 27. januara nalazili na mestu gde je ubijen Ćirković. Osam dana nakon ubistva barutne čestice otkrivene su na garderobi Bojana Nikolića.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track