SAHRANJEN MLADIĆ IZ MOLA KOJI SE OBESIO ZBOG SIROMAŠTVA: Na večni počinak ispraćen uz tamburaše
Foto: FOTO Saša Urošev

Malo ko je mogao da zadrži suze

SAHRANJEN MLADIĆ IZ MOLA KOJI SE OBESIO ZBOG SIROMAŠTVA: Na večni počinak ispraćen uz tamburaše

Crna Hronika -

MOL - Stefan Simić (18) iz Mola, sahranjen je na lokalnom pravoslavnom groblju u ovom mestu kod Ade. Od mladića čije je beživotno telo u utorak pronađeno obešeno na grani topole na obali Tise, oprostili su se starija sestra Tamara i njihova neutešna majka Marija Simić.

Tugu sa njima podelili su rodbina, Stefanovi drugovi, prijatelji i komšije.

Malo ko je mogao da zadrži suze, kad su tamburaši ispred kapele zasvirali “Tiho noći”. Potom se tužna povorka, uz tihe jecaje Stefanove sestre i majke, zaputila do njegove večne kuće.

U Centru za socijalni rad u Adi, niko nije mogao da kaže bilo šta o tragičnoj sudbini Stefana Simića, ali i prokomentariše navode njegove majke:

UŽAS! OBESIO SE MLADIĆ (18): Ubio se jer nije imao para ni za autobusku kartu do škole!

- Direktorka Magdolna Apro Bakai je na godišnjem odmoru, a niko od nas nije ovlašćen da govori o ovom slučaju - kratko je Kuriru saopštio Tibor Geci, pravnik u ovoj ustanovi.

Očajna majka izjavila je da se obraćala za pomoć svim nadležnim institucijama, uključujući i Centru za socijalni rad. Marija Simić govorila je da je Stefan digao ruku na sebe zbog nemaštine. Prošle godine je morao da napusti školovanje, jer nisu imali novac za mesečnu autobusku kartu do Bečeja. U tom gradu Stefan je pohađao srednju školu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track