OSUMNJIČENI ZA GAŽENJE SRPKINJE (22) U BEČU: Auto je moj, ali nisam ja vozio!
Foto: Printscreen Heute.at

OSUMNJIČENI ZA GAŽENJE SRPKINJE (22) U BEČU: Auto je moj, ali nisam ja vozio!

Crna Hronika -

BEČ - Bečka policija saslušala je osumnjičenog Miloša S. (30) zbog sumnje da je u nedelju u 6.30 sati automobilom namerno pregazio Srpkinju Sanju Lazić (22) i teško je povredio. Mladić je na saslušanju negirao krivicu.

- Nisam je pregazio. Nemam nikakve veze sa tim slučajem - rekao je uhapšeni Miloš S. koga policija tereti za pokušaj ubistva. Elmar Kresbah, advokat uhapšenog mladića rekao je austrijskim medijima da Miloš S. jeste vlasnik "pežoa" kojim je Sanja pregažena, ali da on kobnog jutra nije vozio svoj suto.

- Moj klijent je potresen zbog tragedije koja se desila. Ali on nije upravljao kolima, jer je nekoliko sati pre nesreće odlučio da ne vozi i dao je ključeve - rekao je Kresbah, ali ostalo je nejasno kome je Miloš S. predao ključeve.

Međutim, Patrik Majerhofer, portparol policije rekao je za austrijske medije da je uhapšeni i dalje pod jakom sumnjom da je počinio ovo krivično delo.

- On je još uvek osumnjičen. Saslušana je i žrtva, kao i pet svedoka zahvačjujući kojima je i pronađen automobil "pežo 407". Svi svedoci su ispričali istu priču, a na automobilu postoje izvesni tragovi koji ukazuju da je devojka njime udarena - objasnio je Majerhofer.Podsetimo, Sanja Lazić povređena je u nedelju ujutro kada je sa prijateljima napustila noćni klub "Vilidž".

Prema rečima svedoka tada su joj prišla trojica mladića, a jedan od njih joj se nabacivao. Nakon što ga je odbila, momak se iznervirao i seo u atomobil, kojim je sa kolovoza skrenuo na autobusku stanicu, na kojoj je stajala Sanja i bez kočenja je pregazio.

- Zatim je pobegao. Očevici su uspeli da zapamte registarski broj, pa je policija nekoliko sati kasnije, u istoj ulici, našla "pežoa" i uhapsila osobu za koju se sumnja da je kobnog jutra bio za volanom - preneli su mediji.Kako saznajemo, Sanja je zadobila frakturu lobanje i povrede ramena i nalazi se bolnici. Ona je van životne je opasnosti.

M. Ivanov

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track