UHAPŠEN NASILNIK IZ SENTE: Pretio ženi i pastorku da će ih pobiti
Foto: Shutterstock/Ilustracija

UHAPŠEN NASILNIK IZ SENTE: Pretio ženi i pastorku da će ih pobiti

Crna Hronika -

SENTA - R.Č. (59) iz Sente, policija je uhapsila jer je pretio ubistvom članovima porodice. Kako saznaje Kurir, on je pod dejstvom alkohola pretio posinku i ženi da će ih ubiti.

Nakon nekoliko strašnih slučajeva nasilja u porodici, a naročito nakon masakra u Martonošu kod Kanjiže, policija i pravosudni su uveli nulti prag tolerancije prema nasilnicima. Zbog toga je prethodnog vikenda slobode lišen i R.B. (29) iz Sajana kod Kikinde.

On je slao preteće poruke bivšoj supruzi:-Žrtve porodičnog nasilja uglavnom su supruge, nevenčane žene i bivše partnerke, ali i deca. Nasilni supružnici i bivši partneri ih fizički i psihički maltretiraju. Neretko ih i gadno prebiju.

Tokom prošle godine na području PU Kikinda podneta je 171 krivična prijava za nasilje u porodici i izdato 599 upozorenja, a nasilnici ni proteklih meseci nisu mirovali.

U odnosu na isti lanjski period, za 27 odsto je povećan broj nasilja u porodici- kažu u kikindskoj policiji i dodaju danasilje najčešće prijavljuju same žrtve i da sve otvorenije govore o ovom problemu.

S.U.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track