SEKIROM PREPOLOVIO SESTRI GLAVU: Stalno su se svađali oko imovine
Foto: Marina Lopičić

Još jedan dan u Srbiji počeo porodičnim zločinom

SEKIROM PREPOLOVIO SESTRI GLAVU: Stalno su se svađali oko imovine

Crna Hronika -

Zvonimir Vlastić (64) ubio dve godine mlađu sestru Svetlanu jer nije htela da proda kuću kako bi namirio dugove, a zatim pokušao da se ubije

BEOGRAD - Zvonimir Vlastić (64) ubio je sestru Svetlanu (62) juče oko 13 sati, kada ju je nekoliko puta udario sekirom u glavu.

Nakon ubistva koje je počinio u porodičnoj kući u Ulici Rastka Petrovića u naselju Medaković u Beogradu, Vlastić je sebi prerezao vene na rukama. On je u teškom stanju prevezen u Urgentni centar, a pretpostavlja se da je motiv jezivog zločina novac.

Intervencija... Sinu ubice pozlilo kad je video mrtvu tetku
Intervencija... Sinu ubice pozlilo kad je video mrtvu tetku

Kako nezvanično saznajemo, Zvonimir je sa sestrom živeo sam u kući, a povremeno su dolazila njegova deca.„Ubio sam ti tetku“

- Zvonimir je bio oženjen i ima dva sina. Žena ga je napustila odavno, a sinovi su uglavnom živeli kod majke ili u babinom stanu u Resniku. Kad je ubio sestru, prvo je javio svom mlađem sinu. Rekao mu je: „Ubio sam ti tetku.“ Sin je sa drugom došao do mesta zločina i kad su videli tetkin leš, pozvali su policiju - rekao je izvor Kurira.On dodaje da je policija zatekla jeziv prizor.- Ubijena žena ležala je na tepihu u sobi na prvom spratu, a pored nje je bila sekira. Zvonimira su zatekli u lošem stanju u prizemlju kuće. Izgubio je veliku količinu krvi, te su lekari iz Hitne pomoći morali da ga iznesu. Nijednu reč nije progovorio. Delovao je malaksalo i izgubljeno - objasnio je naš sagovornik.

Uviđaj... Istražitelji odnose sekiru u džaku
Uviđaj... Istražitelji odnose sekiru u džaku

Komšije kažu da im je majka preminula pre osam meseci.- Zvonimir je završio Akademiju primenjenih umetnosti. U jednom trenutku se povukao i skroz promenio. Bio je u zatvoru zbog džeparenja... Sestra Svetlana mu je oduvek bila trn u oku, stalno su se svađali. Pošto im je majka umrla, verovatno su se posvađali oko imovine. Naime, kako sam čula, Zvonimir je imao neke dugove i hteo je da proda kuću, ali se Svetlana nije slagala s tim - priča jedna od komšinica koja je često imala prilike da sluša svađu brata i sestre.Česte svađeOna dodaje da je zbog toga donekle i ne čudi što je uradio ovako nešto, a pogotovo što je u poslednje vreme Zvonimir imao psihičkih problema.- Zvonimir je više puta tokom svađe sa Svetlanom pretio kako će je ubiti. To je javno pričao i komšijama iako se ni sa kim nije preterano družio. U poslednje vreme je i izgledao kao ludak. Pričao je kako je bio u Palmotićevoj i kako ima uverenje da je lud, te da mu niko ne može ništa - priča komšinica i dodaje da Svetlanu nije videla odavno.- Svetlana je ceo svoj život posvetila majci, radila je u „Kluzu“ dok se nije zatvorio, a posle toga su živeli od mamine penzije... - kaže komšinica.

Obdukcija... Telo ubijene prebačeno na sudsku medicinu
Obdukcija... Telo ubijene prebačeno na sudsku medicinu

Juče na licu mesta, u dvorištu komšija, zatekli smo obojicu sinova. Starijem sinu je u jednom trenutku pozlilo, te je policija zvala Hitnu pomoć.- Mladić je osetljiv, obožava životinje i sve je ovo teško podneo. Kako i ne bi, niko ne zna kakvu je torturu stalno trpeo od oca. Dete bi došlo da sredi kuću i dvorište, a Zvonimir je stalno vikao. Verovatno je zbog toga i bežao u stan u Resniku koji je imala njegova pokojna baba - priča komšinica koja nije želela da joj objavljujemo ime.Kada je mladiću ukazana pomoć, on je iz kuće pokupio svoje mačke i otišao s mesta zločina.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track