STRAH: Serijski ubica hara Tutinom!
Foto: Shutterstock, Nebojša Mandić

Meštani ogorčeni zbog nemoći policije

STRAH: Serijski ubica hara Tutinom!

Crna Hronika -

Mirsada H. (28) iz sela Đerekare, koji je pre tri godine ubio trudnu suprugu i teško ranio dvojicu rođaka, a potom ilegalno pobegao u Crnu Goru, meštani Tutina sumnjiče i za nedavno ubistvo Ismeta Suljovića (32) iz istog sela

TUTIN - Iako je od ubistva Ismeta Suljovića (32) iz sela Đerekare kod Tutina prošlo mesec dana, istraga o tom zločinu i dalje nije pokazala nikakve rezultate.Dok lokalna policija navodno neprekidno radi na rasvetljavanju ovog zločina, meštani Tutitna i okolnih sela tvrde da nemaju nikakvu nedoumicu o tome ko je ubica i gde se krije.

- Svi u Tutinu znaju da je Suljovićev ubica Mirsad H. is sela Đerekare, koji se od maja 2013, kada je ubio suprugu u sedmom mesecu trudnoće i teško ranio dvojicu braće od stričeva, krije u Crnoj Gori.

Verovao je da ga žena vara sa Suljovićem i zato je sad došao da se osveti i ubije i njega na kućnom pragu - ispričalo je za Kurir više meštana Tutina koji su insistirali na anonimnosti. Oni tvrde da je Suljovićevo ubistvo mogao da počini samo neko ko dobro poznaje selo Đerekare, a koje meštani nazivaju i „poslednjim selom Srbije“.

- Čitavo selo opasano je brdima i šumom Pešterske gore, odakle je ubica došao pešice i prikrao se Suljoviću s leđa dok je u radionici sekao drva. Nakon zločina pobegao je nazad u šumu, odakle je trebalo da prepešači nešto više od jednog kilometra i ilegalno, ali potpuno slobodno uđe na teritoriju Crne Gore. Svi su sigurni da je u pitanju Mirsad jer je on jedini imao motiv, a i priliku da ubije Suljovića, inače oca četvoro maloletne dece - kažu meštani.Zbog činjenice da Suljovićevo ubistvo nije rasvetljeno, kao i da se Mirsad H. više od tri godine uspešno krije, meštani su s pravom ogorčeni na istragu.

- Ne osećamo se bezbedno jer ispada da u Đerekare može da dođe i ubije ko koga hoće, a potom bez ikakvih posledica peške pobegne u Crnu Goru. Naš kraj je poznat kao bezgranična zona jer se u Crnu Goru, ali i na Kosovo prelazi pešice, kroz šumu. Tri porodice su se nakon poslednjeg zločina iselile iz sela - kažu meštani.

Šeta seVIĐALI GA U GRADU?Odbeglog Mirsada H. pojedini meštani su navodno videli nekoliko puta u tutinskom kraju, otkad je za njim u maju 2013. raspisana potera.- Viđali su ga po gradu, dolazio je da obiđe majku, ali ga niko nije uhapsio. U Crnoj Gori ima ujake, kod kojih se verovatno krije, a granicu prelazi ilegalno, preko Đerekara - tvrde meštani.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track