UŽASNA ISPOVEST ŽRTVE NASILJA: Udarao me je čekićem u glavu i nagovarao našu ćerkicu (3) da to radi
Foto: Facebook Printskrin

"Kako hoćeš da te ubjem, da ti bude lakše?"

UŽASNA ISPOVEST ŽRTVE NASILJA: Udarao me je čekićem u glavu i nagovarao našu ćerkicu (3) da to radi

Crna Hronika -

Dragana Dragićević (35) iz Bora, koja je u invalidskim kolicima od svoje devete godine, odlučila je da progovori o stravičnom zlostavljanju koje već tri godine trpi od muža Nenada.

- U jednom trenutku sam, dok me je tako držao iznad kolica, osetila kako gubim svest. Pomislila sam na ono najgore. Onda me je pustio, i uvek je vodio računa da se ne primete modrice, i da niko ne posumnja šta mi se dešava, jer se trudio da prema svima drugima bude ljubazan i fin - kroz suze počinje priču Dragana Dragićević (35) koja je u invalidskim kolicima od svoje devete godine, a koju je muž Nenad (35) psihički i fizički zlostavljao u poslednje tri godine.

- Pretio je da će me ubiti. Nisam nikome mogla da se požalim, jer je govorio da će ukoliko bilo kome priznam i kažem da me maltretira uzeti našu trogodišnju ćerkicu i da će da je odvede daleko, tako da ih nikada više neću videti - kaže Dragana.

Dragana je ćutala i trpela. Za batine niko nije ni mogao da zna, jer su naizgled svima delovali kao srećan i idiličan bračni par.

- Mene je krivio za sve što nam loše krene, za svaki i najmanji problem koji smo imali. Imamo privatnu firmu i bavimo se web dizajnom i izradom sajtova i teško je naći klijente i siguran posao u današnje vreme. Trudili smo se koliko smo mogli, ali posla nema uvek a samim tim ni dovoljno novca za sve potrebe. Tako je i otkad sam se porodila, pomalo a onda sve učestalije krenulo njegovo nasilničko ponašanje prema meni. Više puta je govorio da neće više nikad da me tuče, kao i da se ne seća da je to radio. Međutim to se iznova ponavljalo. Uvek mu je bilo bitno samo da pred drugima ispadne heroj - dodaje Dragićevićka.

Za vreme brutalnog zlostavljanja u kući je bila prisutna i njihova ćerkica.

- Sramota me je i da pričam šta je sve radio. Dešavalo se da me udari čekićem po glavi, puno puta sam i krvarila. Onda čekić da našoj ćerkici pa je savetuje da me i ona lupi par puta. Srećom, ona je mala pa ne razume puno stvari na pravi način. Međutim,kada je jednom prilikom kazala "tata nemoj više da biješ mamu", kao da me je nešto trglo i probudilo, i rešila sam da više ne ćutim - dodaje ona.

Nenad i Dragana od 2014 godine žive u Boru. Dragana je po struci diplomirani inženjer mašinstva u Boru. Ova hrabra žena tvrdi da više ne oseća strah od svog supruga.

- Dok smo studirali i živeli u Beogradu u studentskom centru Nenad je bio potpuno drugačiji. Tada smo i radili i ja sam primala neke stipendije i imali smo više para. Kako sam se porodila i preselili u Bor krenuo je da me maltretira. Jednom prilikom mi je rekao da je on meni bio sluga, i da sam dužna da mu isplatim 30 000 evra za to što mi je pomagao da odem do toaleta i da me presvuče. Pitao me je jednom "kako hoćeš da te ubjem, da ti bude lakše" - govori naša sagovornica.

Nenad je i posle posete radnika Centra za socijalni rad, primorao Draganu da na svom fejsbuk profilu napiše kako se čudi ko je mogao da ispriča takve laži o nasilju u porodici i pozove radnike Centra za socijalni rad, a ubzo je taj post bio i izbrisan. Nezadugo nakon toga, Nenad je priveden zbog sumnje da je izvršio krivično delo nasilje u porodici i određen mu je jednomesečni pritvor.

Draganini roditelji prijavili nasilje

Sumnju da Dragana trpi nasilje od svog supruga prijavili su Centru za socijalni rad njeni roditelji.

- Odmah po prijavi radnici Centra za socijalni rad su izašli na teren. Dragana je tada negirala da trpi nasilje, jer je tu bio prisutan i njen suprug. Međutim, odmah sutradan su pozvani na razgovor u Centar za socijalni rad, gde su pojedinačno davali izjave i tada je Dragana priznala da je bila žrtva nasilja. Odmah smo o svemu obavestili i policiju i nadležno tužilaštvo - kazala je Mirjana Mitrović, direktorica borskog Centra za socijalni rad.

(Alo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track