NASTAVAK SURČINSKE SAPUNICE: Buhina odbrana traži nova veštačenja terapije njegove supruge
Foto: Dado Djilas

Odluka 9. novembra

NASTAVAK SURČINSKE SAPUNICE: Buhina odbrana traži nova veštačenja terapije njegove supruge

Crna Hronika -

BEOGRAD - Odbrana Ljubiše Buhe Čumeta predložila je danas u završnici suđenja nove dokazne predloge kojima traži dodatno medicinsko veštačenje njegove supruge Ivane Buhe, koja ga je i prijavila za više krivičnih dela.

Iako su veštaci neuropsihijatri posvedočili da je ona procesno sposobna i nema poremećaje, Buhini branioci su tražili da se dodatno izveštače njene terapije, odnosno uzimanje antidepresiva.

Predložili su i dodatna veštačenja prefarbavanja i felni automobila "ferari spajder", zbog kojeg mu se takođe sudi.

Tim predlozima se usprotivilo Treće osnovno tužilaštvo, tvrdeći da su usmereni na odugovlačenje suđenja i predložilo sudu da ih odbije.

Foto: Nebojša Mandić
Foto: Nebojša Mandić

O predlozima Buhinih branilaca sud će doneti odluku do 9. novembra kada se suđenje nastavlja, a ukoliko ih odbije tužilaštvo i odbrana će izlagati završne reči.

Nakon završnih reči sud će zakazati izricanje prvostepene presude nekadašnjem svedoku saradniku koji je sada optužen za pet krivičnih dela i nalazi se u pritvoru.

Tužilaštvo je nedavno preciziralo svoju optužnicu kojom je predložilo sudu da Buhu osudi na kaznu od pet i po godina zatvora.

Tom optužnicom na teret mu se stavlja pet krivičnih dela: falsifikovanje, prikrivanje, ugrožavanje sigurnosti, sprečavanje i ometanje dokazivanja, kao i posebni slučajevi falsifikovnja isprave u podsterkavanju.

Foto: Nemanja Pančić
Foto: Nemanja Pančić

Bivši svedok saradnik u procesima protiv "Zemunskog klana" i za ubistvo premijera Zorana Đinđića se tereti da je supruzi koja ga je prijavila policiji, poklonio ukradeni "ferari spajder" sa „prekucanim" brojevima na šasiji, i da mu je u tome pomogao vlasnik auto-servisa "Vest" iz Surčina Stevan Petošević.

Optužen je i da joj je pretio iz zatvora, kao i da je ometao istragu prikrivanjem dokaza i uticajem na svedoke.Buha u pritvoru od novembra prošle godine, a pre toga je proveo godinu dana u zatvoru zbog napada na policajca.

Petošević se tereti za krivično delo posebni slučajevi falsifikovanja isprava.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track