UHAPŠENI U ŠPANIJI: Srbi krili drogu u patosu kuće!
Foto: Fonet

Nova akcija španske i srpske policije

UHAPŠENI U ŠPANIJI: Srbi krili drogu u patosu kuće!

Crna Hronika -

Uhapšeni državljani Srbije s lažnim dokumentima bili angažovani kao eksperti na uzgoju marihuane

BARSELONA - Agenti španske Nacionalne policije prekinuli su organizovani lanac uvoza kokaina i uzgajanja marihuane i uhapsili 11 osoba koje su navodno umešane u šverc droge. Tokom akcije zaplenjeno je 301 kilogram kokaina, 280 grama sintetičke droge MDMA (ekstazi), 200.000 evra, vredan nakit, sedam vozila, a među uhapšenima ima i Srba.Kako prenose španski mediji, Srbi su došli kako bi radili na zasadima marihuane koji su bili posejani izvan gradskog jezgra. Oni su drogu transportovali u kamionima koje su često menjali i koristili su radio i internet komunikaciju.Iznajmili kuće na periferiji- Operacija je otpočela kad su agenti otkrili postojanje grupe umešane u trgovinu drogom na nacionalnom i međunarodnom nivou. Na samom početku istrage utvrđeno je da se suočavaju sa dve vrste droge, kokainom i marihuanom - naveli su mediji.Tokom istrage, agenti su utvrdili da su narko-dileri iznajmili nekoliko kuća kako bi sakrili kokain i izbegli kompletnu zaplenu droge u slučaju da budu uhvaćeni.

- Išli su toliko daleko da su napravili duple podove u kućama za koje je znao samo mali broj članova bande. Neki od pripadnika kriminalne organizacije bili su zaduženi samo za čuvanje tih štekova. Proizvedenu drogu bi odvozili u luku u Barseloni u luksuznim vozilima. Kola su bila ispunjena skrivenim pregradama, a da bi se došlo do droge, moralo se istovremeno otvoriti nekoliko sefova. Automobili kojima su prevozili neretko su bili ukradeni, a nakon završenog posla ostavljali bi ih na kraju grada - objasnili su mediji organizovanost ove međunarodne bande.Krimosi čuvali SrbeNarko-dileri su uzgajali marihuanu u kućama van grada, gde su imali sprovedene sve instalacije neophodne za uspešan rast. Dvojica ili više članova grupe čuvali su Srbe koji su radili na zasadima. Utvrđeno je da su naši državljani u Španiji neretko boravili s lažnim dokumentima.

Srbi harajuHAPŠENJE JOŠ ČLANOVA GRUPE AMERIKABolivijska i peruanska policija uhapsila je zbog trgovine narkoticima 13 osoba za koje se sumnja da su povezane sa grupom „Amerika“ Zorana Jakšića. Utvrđeno je da se radi o 12 porodičnih klanova koji se bave proizvodnjom kokinog lišća i kokaina. Godišnje ova grupa proizvede 9,6 tona kokaina. Bolivijska banda je povezana sa ljudima Zorana Jakšića.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track