Najnovije vesti

VIŠI SUD ODOBRIO: Ponavlja se suđenje Dejanu Puzigaći za ubistvo Bris Tatona zbog bekstva
Foto: Kurir

U odsustvu osuđen na 14 godina zatvora

VIŠI SUD ODOBRIO: Ponavlja se suđenje Dejanu Puzigaći za ubistvo Bris Tatona zbog bekstva

Crna Hronika

BEOGRAD - Viši sud u Beogradu dozvolio je danas ponavljanje suđenja Dejanu Puzigaći jer je, ranije zbog bekstva, bio osuđen u odsustvu na 14 godina zatvora zbog ubistva francuskog navijača Brisa Tatona u Beogradu 2009. godine.

U saopštenju suda se ukazuje da je krivično vanpretresno veće utvrdilo da su ispunjeni zakonski uslovi da se ponovi krivični postupak u kome je okrivljeni osuđen u odustvu.

Prema zkaonu, pravosnažna presuda će ostati na snazi do donošenja nove odluke, a suđenje će biti ponovljeno samo u odnosu na njega.

EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE Tatonov ubica izručen Srbiji! Dejan Puzigača kao monah!

Puzigaća je prošle godine uhapšen u Atini po poternici Srbije, a 14. aprila je izručen i sproveden u zatvor na izdržavanje kazne od 14 godina zatvora.

PUZIGAĆA SASLUŠAN U SUDU: Sproveden na izdržavanje zatvorske kazne

On je osuđen kao jedan od organizatora navijačkih nereda u kojima je 17. septembra 2009. godine Obilićevom vencu u Beogradu na smrt pretučen Francuz Bris Taton.Puzigaća je u Atini identifikovan i priveden u monaškoj odori, a njegov sada već bivši branilac Svetozar Vujačić rekao je tada da se Puzigaća u međuvremenu zamonašio u Ruskoj pravoslavnoj crkvi na Tajlandu.

On je u prvostepenom postupku osuđen na 32 godine zatvora, ali mu je kazna odlukom Apelacionog suda 2012. godine smanjena na 14 godina zatvora.

Ponovljeno suđenje za ubistvo Tatona nedavno je počelo i Djorđu Preliću koji je takođe u odsustvu bio osuđen na 15 godina zatvora zbog Tatona, jer se pet godina skirvao u Španiji odakle je izručen 2014.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...