Zaplenjeno 109 kilograma droge na Kosovu

Akcija Brzina

Zaplenjeno 109 kilograma droge na Kosovu

Crna Hronika -
Uhapšene tri osumnjičene osobe, zaplenjena četiri vozila i četiri hiljade i 150 evra gotovine

PRIŠTINA - U operaciji koju je sprovela kosovska policija, uhapšeno je nekoliko osumnjičenih osoba i zaplenjeno 109 kilograma narkotika, prenela je RTV Kosova.

Policija je uhapsila tri osumnjičene osobe, zaplenila četiri vozila i četiri hiljade i 150 evra gotovine, koje su kako se sumnja korišćeni za kriminalne aktivnosti.

Operacija, koja je izvedena u regionu Prištine, posebno u tri sela u Podujevu, smatra se jednom od najvećih operacija kosovske policije u poslednjih nekoliko godina, naglasio je portparol kosovske policije Brahim Sadriu.

Direktor sektora za borbu protiv trgovine narkotika u okviru KP, Bahri Šalja je rekao da je Odeljenje za trgovinu narkoticima, pre šest meseci dobilo informacije na osnovu kojih je počela istraga pod nazivom "Brzina".

Policija je zaplenila više od 100 kg narkotika, čija je vrednost veća od 76.000 evra, rekao je Šalja, navodeći da je droga poreklom iz Albanije namenjena za tržišta Holandije i Nemačke i da je jedno od vozila imalo strane registarske tablice.

U ovoj operaciji, u kojoj su uhapšena tri državljanina Kosova Fatbard R. (1978), Dritan Z. (1965) Agim F. (1972), učestvovalo je 60 policajaca.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track