POLUPAO TROJE KOLA ZA NOĆ U KIKINDI: Razbucao auto šefu krimi policije i policijskom profesoru
Foto: Saša Urošev

Proleteo kroz lokal

POLUPAO TROJE KOLA ZA NOĆ U KIKINDI: Razbucao auto šefu krimi policije i policijskom profesoru

Crna Hronika -

KIKINDA - Kristijan B. (32) iz Kikinde, izazvao je u nedelju uveče, nešto posle ponoći, stravičnu saobraćajnu nesreću koja se dogodila u ulici Ive Lole Ribara, nedaleko od centra grada.

Kada je velikom brzinom proleteo raskrsnicom, vozač “krajslera” je izgubio kontrolu nad vozilom, u kom je bila i B.R. (20) iz Kikinde:

- Vozač “krajslera” najpre je udario parkiranu “škodu oktaviju”, a onda “citroen C5”. Od siline udara, “citroen “ je sa parkinga, ispred stambene zgrade, završio u komšijskom dvorištu. Ni tu drami nije bio kraj. “Krajsler” je udario u treći parkiran automobil marke “pežo”, a onda udario u metalne rešetke izloga lokala, odbio se iprevrnuo na krov- detalji su košmarne saobraćajne nesreće.

Oštetio vozilo načelnika kriminalističke policije

U stravičnoj nesreći najpre je oštećena “oktavija” načelnika kriminalističke policije PU “Kikinda”. Još gore je prošao “citroen C5” njegovog komšije, inače profesora na Kriminalističkoj policijskoj akademiji.

Po svedočenju stanara okolnih zgrada i kuća, iz sna ih je prenuo jak udarac:

- Nismo znali šta je. Bomba, možda zemljotres. Kad smo pogledali kroz prozor, imali smo šta i da vidimo. Troje polupanih kola, veliku rupu na lokalu i četvrti automobil na krovu- ispričali su oni.

Do mesta stravičnog karambola među prvima je dotrčao jedan mladić koji je sa društvom kupovao hranu u obližnjem kiosku:

- Čuo sam nekoliko jakih udaraca. Potrčao sam,a iza ugla me je sačekao stravičan prizor. Iz prevrntog “krajslera” devojka je zapomagala tražeći pomoć. Nalazila se na suvozačevog mestu. Telo joj je bilo do pola izvan kabine, a kosa priklještena za kola. Nisam mogao da je izvučem. Preko tela vozača, koji je ispao iz kabina, nalazila serešetka. Podigao sam rešetku i odložio sa strane da bi mogao da diše. Bukvalno za minut ili dva, stigla je policijska patrola. Policajci su mi rekli da se udaljim. Ubrzo su došli Hitna pomoć i vatrogasci, koji su morali da uklone suvozačeva vrata da bi devojku izvukli -ispričao je Kurir vidno mladić koji nije želeo da se predstavi.

Teško povređen vozač odmah je prebačen u novosadski Urgentni centar:

- Pacijent K.B. ima teške telesne povrede opasne po život. Nalazi se u Intenzivnoj jedinici Urgentnog centra. Pod stalnim je nadzorom lekara- potvrđeno nam je u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

U Opštoj bolnici u Kikindi hospitalizovana je B.R. iz Kikinde:

- Ona se nalazi na Odeljenju hirurgije, da bi se uradila dodatna dijagnostika. Trenutno nije životno ugrožena-rečeno nam je u bolnici.

Kobne večeri dvoje mladih ljudi bili su u provodu, a da li su brza vožnja i možda alkohol doveli do nesreće, znaće se nakon istrage.

Opelom uleteo u sobu

Sredinom oktobra, samo nekoliko stotina metara dalje od mesta ove nesreće, jedan mlađi Kikinđanin je “opel astrom” uleteo u kuću starije sugrađanke i demolirao sobu. Automobil je udario u deo kuće ispod prozora, odbio se i zaustavio u kanalu.

Vozač je tada zadobio teške telesne povrede.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track