POKUŠALI DA ILEGALNO UĐU U HRVATSKU: 16 migranata otkriveno na Batrovcima i Šidu
Foto: Carina

Skrivali se u kamionima

POKUŠALI DA ILEGALNO UĐU U HRVATSKU: 16 migranata otkriveno na Batrovcima i Šidu

Crna Hronika -

BEOGRAD - Carinski i policijski službenici su na graničnim prelazima Šid i Batrovci ka Hrvatskoj, 6. i 7. marta otkrili još 16 migaranata, koji su pokušali da sakriveni u kamionskim prikolicama ilegalno pređu državnu granicu, saopštila je danas Uprava carina.

Na Batrovcima je sprečeno 15, a na Šidu jedan ilegalni prelazak granice.Kako se navodi u saopštenju, na graničnom prelazu Batrovci su danas odmah po ponoći detaljnom pregledu podvrgnuta dva kamiona turskih registarskih oznaka, koji su iz Turske ka Nemačkoj prevozili autodelove, jer je prilikom merenja sondom za kontrolu količine ugljen-dioksida utvrđeno, da je količina istog u tovarnom delu oba kamiona povišena i u tim kamionima su pronađena četiri državljana Avganistana.

Dodaje se da su oko pet časova na istom graničnom prelazu, u kamionu domaćih registarskih oznaka, koji je ka Italiji prevozio šećer, pronađena još dvojica mladića iz Avganistana, a dva sata kasnije detaljno je pregledan još jedan kamion domaćih registarskih oznaka, natovaren sokovima, na putu ka EU i u njemu u tovarnom delu su pronađena četiri mlada Avganistanca.

Uprava carina naglašava da je oko podneva na Batrovcima otvoren i detaljno pregledan kamion natovaren staklenom vunom namenjenom evropskom tržištu, a fizički pregled je iniciran prethodnim skeniranjem kamiona, kada je analizom slike, među robom uočeno nekoliko ljudskih silueta i po otvaranju kamiona ispostavilo se da se među paletama krije pet avganistanskih državljana.

"Na graničnom prelazu Šid carinski i policijski službenici su juče, 6. marta oko 22 časa mlađeg muškarca iz Sirije, u bukvalnom smislu te reči "skinuli" sa rezervnih kamionskih guma, gde se krio u prostoru između šasije i tovarnog prostora", piše u saopštenju i dodaje da je makedonski kamion na koji se zakačio sa donje strane prikolice prevozio je sušeno voće i lekovito bilje iz Albanije u Nemačku.

Uprava carina podseća da migrante po otkrivanju preuzima policija.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

VESTI KURIR TV 07.03.2017

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track