ZLOČIN KOJI JE ŠOKIRAO SRBIJU Miloš: Nisam hteo da usmrtim brata Marka, desilo se slučajno
Foto: Privatna Arhiva

Porodična tragedija

ZLOČIN KOJI JE ŠOKIRAO SRBIJU Miloš: Nisam hteo da usmrtim brata Marka, desilo se slučajno

Crna Hronika -

Milošu Jakovljeviću (21) iz Kaluđerice, optuženom da je ubio svog brata Marka (16) u aprilu 2014. trebalo je skoro tri godine da "otvori dušu" i konačno prizna da je kriv za ubistvo, koje su od početka pratile brojne kontroverze, lažne izjave i optuženog i njegovih saučesnika, ali najviše teška sudbina roditelja kojima je jedan sin ubijen, a drugi završio u zatvoru.

"Nisam hteo da usmrtim svog Marka. Sve se slučajno desilo", izjavio je Miloš prošle nedelje na suđenju u kom je optužen za teško ubistvo za koje mu preti kazna do 40 godina.

Prethodno, u januaru, Miloševa odbrana je podnela predlog za sporazumno priznanje krivice ubistva iz nehata, ali je tužilaštvo to odbilo, odlučno ostajući pri stavu da se radi o teškom ubistvu.

Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Istražujući priču, koja od početka važi za jednu od najkobnijih porodičnih drama u Srbiji, došlo se do novih saznanja koja su u ceo postupak unela novu misteriju, ali eventualno i pitanje slučajnosti Miloševog ubistva stavila pod znak pitanja.

Kao i u većini komplikovanih slučajeva, u kojima tek vreme dokazuje pravu istinu, tako je i u ovoj drami, na kraju puta "isplivala" ljubavna drama, odnosno ljubavni trougao, koji bi sada mogao da bude okosnica slučaja.Jedna devojka i dva brata. Jedan ubijen, drugi optužen za ubistvo.

Sahrana Marka Jakovljevića, Foto: Dragan Kadić
Sahrana Marka Jakovljevića, Foto: Dragan Kadić

Marko Jakovljević, naočit i izuzetno lep momak u svojih 16 godina zabavljao se sa devojkom iz kraja, T.S.Veza je trajala nekoliko meseci. Raskinuli su, a onda su kobne večeri 21. aprila 2014. izašli u dvorište osnovne škole u Kaluđerici, da se pomire.

Sahrana Marka Jakovljevića, Foto: Dragan Kadić
Sahrana Marka Jakovljevića, Foto: Dragan Kadić

T. S. je došla sa drugaricom i svo troje su sedeli za jednim stolom. Za drugim je sedeo Markov brat Miloš, sa drugarima. Opušteno druženje sve do momenta kada je Marko krenuo da isprati bivšu devojku i njenu drugaricu.Onda je odjeknuo hitac, koji je zauvek srušio jednu porodicu.

Foto: Fejsbuk
Foto: Fejsbuk

Miloševo svedočenje

"Tog popodneva sam popio dva, tri piva kod prijatelja… Posle smo otišli u dvorište škole. Sa prijateljima sam sedeo sto pored Markovog. Jednog trenutka sam otišao da mokrim iza zgrade, i tada sam iz žbunja uzeo pištolj koji smo drug Petar i ja tu sakrili dva, tri dana ranije. To je pištolj Petrovog oca. Nameravali smo da narednih dana pucamo u vazduh u šumi. Zadenuo sam pištolj za pojas i vratio se za sto gde su me čekali prijatelji. Nisam vadio oružje sve dok je Marko bio tu, jer sam se plašio da će me odati roditeljima. Istog trenutka kada je Marko izašao iz dvorišta, ja sam izvukao pištolj da se pohvalim prijateljima. I on je opalio. Sekund kasnije sam čuo vrisak: "Marko ja pao", svedočio je Miloš prošle nedelje. Rečenicu: "Marko je pao" - izgovorila je T.S.

Sahrana Marka Jakovljevića, Foto: Dragan Kadić
Sahrana Marka Jakovljevića, Foto: Dragan Kadić

Mesec dana kasnije T.S. je na svom Fejsbuk profilu objavila Markovu fotografiju uz komentar : "Nijednog više voleti ne smem. M. (I emotikon srce).

Za to vreme u porodici Jakovljevića odvijala se agonija. Oružje, kojim je Marko ubijen nije nađeno na mestu zločina, ali ga je policija pronašla bačenog u potoku, i iste noći uhapsila Miloša i dvojicu njegovih drugara, koji su sedeli sa njim. Na rukama sve trojice nađene su barutne čestice, ali svi su policiju dali različite izjave.

T.S. posle Markovog ubistva nije bila aktivna na fejsbuk profilu. Posle objavljivanja Markove slike i poruke u kojoj mu se zavetuje na večnu ljubav, T.S. je objavila samo dve fotografije, jednu u maturskoj haljinu, i jednu uslikanu na njenoj terasi.

Više od prijateljstva?

Treća, koja je i privukla pažnju je fotografija objavljena u avgustu 2016. T.S. u Miloševom zagrljaju i poljubac. I srca koja su oboje objavili u komentarima. Ona četiri, on tri.

"Miloš se povukao, izolovao. Ne izlazi, niti mu ko dolazi. Jedino dolazi T.S., ponekad. Ona je bila u vezi sa Markom, kratko, pa su raskinuli… Pitao sam Miloša da li su u vezi. On kaže da nisu, da su drugari i da se ponekad dopisuju. Ne znam šta da kažem. Nama je i ovako teško, pa preteško i ništa ne možemo da promenimo. Ne štitim ga zato što mi je sin, ali siguran sam da je Marka ubio slučajno", kaže Milošev i Markov otac Goran.

Vršnjaci ubijenog Marka iz Kaluđerice, kažu da svi u kraju znaju da su Miloš i T.S. u ljubavnoj vezi, ali da to nikome od njih nije čudno.

Sahrana Marka Jakovljevića, neutešna majka, Foto: Dragan Kadić
Sahrana Marka Jakovljevića, neutešna majka, Foto: Dragan Kadić

Uklonili dokaze

Zajednička fotografija Miloša i T.S. bila je i naslovna njenog FB profila sve do subote popodne, kada su novinari preko posrednika uspeli da stupe u kontakt sa Milošem. Poručili su mu da su pogledali fotografije na FB profilu T.S., i pitali da li su u ljubavnoj vezi, otkada, da li je i otkada zaljubljen u nju.Milošev odgovor bio je da to nije tačno, i da ne postoje nikakve fotografije njega i T.S.

"To nije moguće", poručio je Miloš.

Deset minuta posle razgovora, sa profila devojke uklonjena je njihova zajednička fotografija, i sa "posta" i kao naslovna.

Advokat: Ubistvo je nesrećan slučaj

Advokat Miloša Jakovljevića, Vuk Tufegdžić kaže da je siguran da je ubistvo Marka Jakovljevića nesrećan slučaja.

"U trenutku kada je pištolj opalio, Miloš nije mogao da vidi Marka zbog razdaljine, loše vidljivosti, drveća i školske ograde koja je bila između njih. Siguran sam da se ovde ne radi o umišljaju ni za ubistvo, a kamoli za teško ubistvo. U pitanju je nesreća, koja može da se kvalifikuje jedino kao izazivanje opšte opasnosti iz nehata", kaže Tufegdžić.

POTRESNA ODBRANA MLADIĆA (21): Slučajno sam ubio rođenog brata Marka (16)

ZLOČIN U KALUĐERICI: Brat ubijenog đaka zadržan u pritvoru

ISPRATILI MARKA UZ PESMU TIHO NOĆI MOJE ZLATO SPAVA: Miloš nije tražio da se oprosti od brata

MARKO POGOĐEN U LEĐA: Kod trojice osumnjičenih pronađeni tragovi baruta na rukama!

KO JE PUCAO: Brat osumnjičen za ubistvo, pištolj bio u rukama trojice drugova!

ZLOČIN U KALUĐERICI: Stariji brat (20) osumnjičen za ubistvo dečaka (16)!

(Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track