ZLOTVOR IZ GOLUPCA NAJAVIO MASAKR: Stalno je pretio oružjem, niko nije smeo da ga prijavi!
Foto: Marina Lopičić

Novi detalji masovnog ubistva u Bariču kod Golupca

ZLOTVOR IZ GOLUPCA NAJAVIO MASAKR: Stalno je pretio oružjem, niko nije smeo da ga prijavi!

Crna Hronika -

Božidar Dačić (77) pre dve nedelje uništio sav poljoprivredni zasad ukućanima, a na sudu gde je bilo ročište zbog podele imovine zapretio da će im pokazati ko je gazda

GOLUBAC - Celu noć i dan sam pod lekovima od stresa koji sam preživela. Tetka je ubijena pred mojim očima, a iz glave mi ne izlazi teča Božidar, koji ju je ubio! Bio je crn i zelen u licu, tresao se.

Nikad ga nisam takvog videla. Kad je prišao tetki, pucao joj je u uvo. Sećam se da jadna nije mogla ništa da kaže, samo je odmahivala rukama kao da tera nešto od sebe.

Razvalio vrata drvetom... Božidar je na kraju krvavog pira ubio suprugu Radu naočigled njene sestričine
Razvalio vrata drvetom... Božidar je na kraju krvavog pira ubio suprugu Radu naočigled njene sestričine

Ovim rečima započela je razgovor za Kurir Verica Đukić, sestričina Rade Dačić, koju je prekjuče ubio suprug Božidar. Podsetimo, on je u porodičnoj kući u Bariču kod Golupca ubio sina Miroslava i teško ranio snaju Goricu. Zatim je likvidirao šuraka Pavla Živkovića, a supruzi je presudio poslednjoj.

Verica dodaje da joj ni sada nije jasno zašto je Božidar počinio masakr.

- Prošlog četvrtka su bili na sudu kako bi ona prebacila kuću na njegovo ime, ali joj je pozlilo i to nisu završili - priča uplakana Verica dok nam pokazuje cepanicu kojom je Božidar razbio staklo na ulaznim vratima.

Žali za tetkom... Verica Đukić pokazuje krvavu fleku na krevetu gde je Rada iskrvarila
Žali za tetkom... Verica Đukić pokazuje krvavu fleku na krevetu gde je Rada iskrvarila

Unuk stigao iz BečaPrema njenim rečima, Gorica, koja je teško ranjena, operisana je i nalazi se u stabilnom stanju. Juče je, kako kaže, stigao i unuk Mališa, koji je majku posetio u bolnici.- On je iste večeri stigao iz Beča. Komšijama je rekao da je naslućivao zlo i da je znao da se ukućani svađaju sa Božidarom, ali da nije mogao ni da pretpostavi da će ih sve pobiti. On se od svih Dačića najbolje slagao sa Božom - kažu komšije Dačića.

Goričin otac Radivoje Vasić, koga smo zatekli u dvorištu, nije želeo da daje izjave za medije, ali je naveo da su sa Božidarom i ranije imali probleme.- Pretio je on oružjem, ali niko nije smeo da ga prijavi. Znam da je imao dozvolu za pištolj, ali nisam mogao ni da naslutim da je spreman ovako nešto da uradi - kaže Vasić.

Snaja se oporavlja...
Snaja se oporavlja...

Preka naravInače, meštani Bariča ostali su bez teksta.- Božidar je u poslednje vreme bio dosta čudan i mogla se primetiti njegova netrpeljivost prema porodici. Čuo sam da je na sudu, kad mu nisu prepisali kuću, pretio Miroslavu i Radi. Rekao je da će im svima pokazati ko je gazda - ispričao nam je jedan od komšija.Meštani Bariča kažu da su pretnje trajale godinama.- Otkako se vratio iz Beča, svima je pričao da je on gazda kuće, da je on glavni. Čak je branio sinu i snaji da se bave poljoprivredom. Pre dve nedelje je otišao traktorom i pogazio sve što su posadili - pričaju meštani Bariča.J. Rafailović - J. Ivić

Crkveno dvorišteSVEŠTENIK OKADIO MESTO SAMOUBISTVAKako saznajemo od meštana Bariča, sveštenik koji služi u seoskoj crkvi okadio je mesto na kome je Božidar izvršio samoubistvo.- Ljudi su kasnije iskopali zemlju natopljenu njegovom krvlju i odneli je dalje - objašnjavaju meštani.

Bez opelaMONSTRUMA SAHRANJUJU DANASBožidar Dačić biće sahranjen danas na groblju, ali bez opela i običaja.- Bili smo protiv toga da se ubica i samoubica sahrani na našem groblju. Ipak, sahraniće ga na kraju seoskog groblja - kažu meštani Bariča i dodaju da će Božidarove žrtve biti sahranjene u četvrtak.

MASAKR U POŽAREVCU: Sve sam ih pobio, samo mi je ku..a pobegla!

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

EKSKLUZIVNO: Rođak priča o masakru u Bariču

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja