NEVIĐEN HAOS U NIŠKOM SUDU: Osuđenik za silovanje pokušao da SKINE GAĆE, a onda dobio DEBELU ROBIJU!
Foto: M.M.

Dobio šesnaest i po godina

NEVIĐEN HAOS U NIŠKOM SUDU: Osuđenik za silovanje pokušao da SKINE GAĆE, a onda dobio DEBELU ROBIJU!

Crna Hronika -

NIŠ - Nišlija Vlastimir Marković (68) zvani “Vlasta Buldožer” osudjen je nepravosnažno na jedinstvenu kaznu zatvora od šesnaest i po godina zatvora kao i na plaćanje 150.000 dinara zbog silovanja i podvodjenja S.N. koja je u vreme izvršenja krivičnog dela imala šesnaest godina.

Marković je nakon objavljivanja presude izazvao incident u sudnici jer je pokušao da skine pantalone kako bi pokazao da je polno nesposoban ali ga je sudija Aleksandar Teodosić sprečio rečima : "Nemojte da vam je palo na pamet da se skidate ! Međutim, Marković je nastavio da tvrdi da je nevin, i optužio veštaka sudske medicine da je potplaćen

- On je napisao da mi je (penis) trideset santimetara, a on je “ovoliki” – vikao je Marković i pokazao prstima razmak od pet centimetara.

Kako je navedeno u obrazloženju sudske odluke, on je od 21. novembra 2014. do 8. marta 2015. godine u svojoj kući u selu Kamenica upotrebom sile prinudio S.M. na obljubu i sa obljubom izjednačeni čin, a devojčicu je i podvodio svom poznaniku.

- On je oštećenu pozivao mobilnim telefonom i nudio joj da boravi u njegovoj kući obećavajući da će joj kupiti poklone. Kada je pristala, skoro svake večeri je tukao otvorenom šakom, primoravao je da skine odeću, vezivao je kanapom a zatim joj u polni organ uvlačio prste, drvene predmete, terao je da ga oralno zadovoljava i dva puta izvršio obljubu. Takođe, neutvrđenog dana omogućio je vršenje obljube svom poznaniku N.Đ. tako što je maloletnici zapretio rečima “ako odeš biće dobro, ako ne odeš neće”. Kada je devojka otišla u spavaću sobu sa N.Đ. i sa njim imala seksualni odnos on je stajao pored kreveta i gledao ih, da bi zatim od N.Đ. primio 500 dinara čime je izvršio krivično delo silovanje u produženom trajanju i omogućavanje vršenja polnog odnosa i podvodjenje – navedeno je u presudi.

Sud je prilikom donošenja presude uzeo u obzir činjenično stanje utvrdjeno izjavom oštećene devojke, iskaz svedoka N.Đ. koji je priznao seks sa maloletnicom, kao i nalaz sudsko medicinskih veštaka i psihologa. Prilikom odmeravanja kazne, sud se odlučio da za silovanje izrekne maksimalnu od 15 godina jer je delo izvršeno u produženom trajanju, kao zbog okolnosti da da je optuženi iskoristio mentalnu retardaciju maloletnice i njenu materijalnu zavisnost . Za ublažavanje kazne nije bilo osnova jer sud tokom postupka na strani optuženog nije našao nijednu olakšavajuću okolnost. Za podvodjenje mu je izrečena kazna zatvora od dve godine odmaksimalno zaprećenih pet jer je sud ocenio da će se i na ovaj način postići svrha kažnjavanja. Takodje, sud je upozorio Markovića da će mu i novčana kazna biti zamenjena zatvorskom ukoliko je ne plati u zakonskom roku.

(Milica Milovanović)

SAM SE BRANIO

Vlastimir se na sudu sam branio, a najavio je da će se žaliti na prvostepenu presudu.

- Žaliću se i ovde i u Beogradu. Nisam kriv, ja nisam u stanju da bilo koga silujem – kazao je onnakon presude. Medjutim, sudija Teodosić ga je podsetio da je sudsko medicinski nalaz pokazaoda je njegova seksualna moć potpuno očuvana te da je u toku postupka mogao da osporaveizjave svedoka i oštećene devojke.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI U 14 SATI UŽIVO: Voker ne može u Srbiju?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja