OTMICA GORANA CVIJETIĆA: Goranac u pritvoru
Foto: Sladjana Stojanović

SUD NAKON SASLUŠANJA U VIŠEM TUŽILAŠTVU

OTMICA GORANA CVIJETIĆA: Goranac u pritvoru

Crna Hronika -

Viši sud u Novom Sadu odredio pritvor Goranu Kovačeviću i policijskim službenicima Daliboru Bogdanoviću i Vladici Rakiću zbog sumnje da su učestvovali u otmici Gorana Cvijetića iz Budisave

NOVI SAD - Goran Kovačević zvani Goranac (43), kao i policajci Dalibor Bogdanović zvani Bocke (40) i Vladica Rakić (36) saslušani su juče u Višem tužilaštvu u Novom Sadu zbog sumnje da su zajedno s Nenadom Stevićem (39) i Božidarom Bosnićem (51) pokušali da otmu Gorana Cvijetića (41).

foto: S.S.

Njih trojica su uhapšeni prekjuče zbog sumnje da su zajedno sa dvojicom saučesnika prošle nedelje uz pretnju pištoljem primorali Cvijetića da uđe u „audi“, a potom pobegli drugim kolima. Oni su na saslušanje dovedeni iz pritvora, a nakon saslušanja pred tužiocem, gde su, kako nezvanično saznajemo, negirali krivicu, sva trojica su vraćena u pritvor.

Inače Goran Kovačević zvani Goranac (43) bio je meta napada kad su nepoznati napadači otvorili vatru na njegov džip, u kojem je tad bio njegov rođak Niko Uskoković (38).

Rekonstrukcija

- Meta ovog obračuna bio je upravo Goranac, kome je Uskoković šurak, odnosno oženjen je njegovom rođenom sestrom. Inače, oni su iz ekipe Nenada Stevića, čija je devojka Teodora Kaćanski ubijena greškom na sličan način - kaže naš izvor.

Goran Kovačević Goranac bio je hapšen 2010. zajedno sa 11 pripadnika organizovane kriminalne grupe. On kao vođa i ostali su se 2012. godine nagodili s Tužilaštvom za organizovani kriminal o priznanju proizvodnje skanka za područje Vojvodine, u zamenu za kazne zatvora od četiri do sedam i po godina, kao i trajno oduzimanje više stanova i luksuznih automobila. Goranac je tada osuđen na sedam i po godina, dok je njegov zet Niko Uskoković osuđen na četiri godine.

Dalibor Bogdanović zvani Boća (40), nekadašnji policajac koji sada radi kao administrativno-tehnički radnik u novosadskoj policiji u ispostavi za obezbeđenje objekata, takođe je poznat široj javnosti.

Biografija

On je bio i hapšen 2013. godine u Beogradu, kad je sa osmočlanom grupom čiji je on bio vođa, od Nikole V., bivšeg fudbalera i vlasnika građevinske firme, iznudio ukupno dva miliona evra. Za dve godine reketiranja Nikola je iznuđivačima morao da preda 20 stanova, luksuzne automobile i oko 55.000 evra. Na Bogdanovića je 2014. Jovan Kecman (34), ispalio više hitaca.

foto: Sladjana Stojanović

Veze s grupom

POLICAJAC IZ OBRENOVCA

Treći uhapšeni Vladica R. je policajac u Obrenovcu i zasad se ne zna zbog čega je on bio sa ovom grupom u trenutku otmice Cvijetića, s obzirom na to da se pretpostavlja da je motiv svega bila osveta za ubistvo Teodore Kaćanski, ali i druga ranjavanja koja bi preko Cvijetića trebalo da dovedu do nalogodavca. Slađana Stojanović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track