SUĐENJE BRANKU LAZAREVIĆU NASTAVLJA SE 6.JULA: Svedoče Darko Šarić i Draško Vuković
Foto: Zorana Jevtić

Apelacioni odlučio zapisnici zakoniti

SUĐENJE BRANKU LAZAREVIĆU NASTAVLJA SE 6.JULA: Svedoče Darko Šarić i Draško Vuković

Crna Hronika -

BEOGRAD - Specijalni sud u Beogradu uručio je danas akterima na sudjenju bivšem šefu kabineta ministra unutrašnjih poslova Srbije Branku Lazareviću odluku Apelacionog suda, koji je odlučio da se iz spisa predmeta ne izdvoje zapisnici o saslušanju Lazarevića i optuženih Radovana Štrpca i Borisa Gare.

Apelacioni sud je odlučio da su zapisnici zakoniti, odnosno da su pribavljeni na zakonit način, u skladu sa odredbama važećih zakona.

Naredno sudjenje zakazano je za 6. jul u 10.00, jer je tužilac Saša Ivanić tražio da se sudjenje odloži do dobijanja odluke Vrhovnog kasacionog suda o odbacivanju prisluškivanih razgovora iz spisa predmeta.

Zahtev za zaštitu zakonitosti u vezi sa odlukom o odbacivanju prisluškivanih razgovora u slučaju Lazarević uputio je ;republički javni tužilac prošle nedelje na zahtev tužica Saše Ivanića.

Na sledećem sudjenju trebalo bi da budu saslušani Darko Šarić i Draško Vukovića.

Lazareviću, nekadašnjem šefu kabineta tadašnjeg ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića, sudi se u objedinjenom postupku u kojem su optuženi i nekadašnji rukovodilac u Ministarstvu unutrašnjih poslova Boris Gara, advokat Radovan Štrbac i biznismen Rodoljub Radulović koji je u bekstvu. ;

Po optužnici Tužilaštva za organizovani kriminal, Lazarević je 2008. i 2009, kao pripadnik organizovane kriminalne grupe Darka Šarića, u više navrata odavao "naročito poverljive podatke" koji predstavljaju službenu tajnu o sprovodjenju posebnih dokaznih radnji u pretkrivičnom postupku koji je bio u toku.

Odbrana je tokom prethodnih ročišta ukazala na političku pozadinu procesa i tvrdila da je reč o nezakonitom prisluškivanju.

( Kurir.rs/Beta/Foto Zorana Jevtić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO : Ekskluzivna ispovest žene čije je majka stradala u poplavi u Uljmi

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track