Apelacioni sud odbio molbu Kovačevica za uslovni otpust

Apelacioni sud

Apelacioni sud odbio molbu Kovačevica za uslovni otpust

Crna Hronika -
Apelacioni sud je ocenio da je prvostepeni sud pravilno i potpuno utvrdio činjenično stanje, i dao jasne i argumentovane razloge da u konkretnom slučaju nisu ispunjeni zakonski razlozi za otpuštanje Kovačevića na uslovni otpust

BEOGRAD - Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je rešenje Prvog osnovnog suda kojim je odbijena molba Miladina Kovačevića za puštanje na uslovni otpust sa izdržavanja kazne zatvora u trajanju od dve godine i tri meseca.

Kovačević je na tu kaznu osuđen presudom Prvog osnovnog suda u Beogradu od 27. oktobra 2010. godine zbog krivičnog dela nanošenja teške telesne povrede američkom studentu Brajanu Štajnhaueru 2008. u Bostonu.

Apelacioni sud je ocenio da je prvostepeni sud pravilno i potpuno utvrdio činjenično stanje, i dao jasne i argumentovane razloge da u konkretnom slučaju nisu ispunjeni zakonski razlozi za otpuštanje Kovačevića na uslovni otpust, piše u saopštenju Apelacionog suda.

Taj sud je naveo da se na osnovu podataka dostupnih sudu ne može sa sigurnošću utvrditi da se okrivljeni popravio i da se može očekivati da će se na slobodi dobro vladati.

Zbog toga se može izvesti zaključak da je proces resocijalizacije zapravo još uvek u toku i da će se potpuna svrha kažnjavanja ostvariti sa potpuno izdržanom kaznom, navedeno je u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track