NOVI INCIDENT U GRČKOJ: Srbi krali luksuzna kola po Halkidikiju!
Foto: Profimedia

Uhapšeni

NOVI INCIDENT U GRČKOJ: Srbi krali luksuzna kola po Halkidikiju!

Crna Hronika -

Reč je o ženi (24) i muškarcu (33) koji su bili „jezgro“ grupe koja je svaki put krala automobile u drugom sastavu

HALKIDIKI - Grčka policija uhapsila je dvoje državljana Srbije osumnjičenih za krađu nekoliko luksuznih automobila na Halkidikiju, prenose grčki mediji.

Kako navode, reč je o ženi (24) i muškarcu (33) koji su bili „jezgro“ grupe koja je svaki put krala automobile u drugom sastavu.

Navodno, ukradena vozila krili su u kući koju su privremeno iznajmili na Halkidikiju.

U saopštenju policije se navodi da su osumnjičeni od 13. jula u širem regionu Kasandre ukrali četiri vozila marke „lend rover“ i pokušali da ukradu još jedno. Istraga se nastavlja kako bi se utvrdilo da li su Srbi učestvovali u još nekim krivičnim delima. Privedeni će biti izvedeni pred tužioca regiona Halkidiki.

- Luksuzni automobili koje su krali imali su strane oznake, a obijali su ih tako što su razbijali prozore. Identifikovan je i jedan 31-godišnjak za koga se sumnja da je član bande - navode grčki mediji. Organizovana kriminalna grupa deinstalirala je lokatore vozila pomoću specijalizovanog aparata, tako da nisu mogli biti locirani. Na njima su promenjene tablice.

Grčka policija saopštila je da su kod uhapšenih pronađeni specijalizovani ključevi automobila, alati za obijanje, četiri para rukavica, dva pokrivača za kola, dva para srpskih tablica, kompjuter, tri mobilna, dokumenta koja pripadaju automobilima.

U srpskom konzulatu u Solunu rečeno nam je da su videli vesti o hapšenju Srba u grčkim medijima, ali da nisu dobili zvaničnu informaciju od nadležnih.

Kurir / J. I.

(Kurir.rs/Foto: Profimedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track