GODIŠNJICA NAJMONSTRUOZNIJEG ZLOČINA U SRBIJI: Pomen majki i ćerki, žrtvama Arpada Saba!
Foto: Slađana Stojanović

Čuvaćemo vas na onom svetu

GODIŠNJICA NAJMONSTRUOZNIJEG ZLOČINA U SRBIJI: Pomen majki i ćerki, žrtvama Arpada Saba!

Crna Hronika -

Ljiljana i Duško Đurđić obeležili jednogodišnji pomen ćerki Slavici i četvoromesečnoj unuki Nikolini, koje je zverski ubio Arpad Sabo

NOVI SAD - Kćeri majkina, bakino zlato, anđeli moji. Ne mogu više bez vas, srce mi puca. Svaki dan čekam da me pozoveš, Slavice, da ćeš doći sa Nikolinom. Ne mogu više, duša mi se raspada, jaukala je juče na novosadskom groblju neutešna majka i baka Ljiljana Đurđić na jednogodišnjem pomenu od zverskog ubistva svoje ćerke i unuke.

foto: Slađana Stojanović

Svi prisutni su plakali zajedno sa ožalošćenom majkom i bakom, dok su i svešteniku koji je držao pomen oči bile pune suza.

- Anđeli moji, brzo ću ja pored vas. Vidite da smo ja i tata napravili i nama kuću pored vas. Da vas čuvamo, bar tu, ako nismo uspeli na ovom svetu da vas sačuvamo od monstruma - neprestano je plakala Ljiljana Đurđić.

Čekaju presudu

Otac i deda Duško kazao je da su nakon monstruoznog zločina izgubili svaki smisao života, a da ih jedino još drži na nogama suđenje Arpadu Sabu, koje je u toku.

- Očekivali smo da čujemo šta će ubica reči, zašto nam je oduzeo sve, zašto nam ih nije vratio ako nije hteo s njima da živi. Ali on je hladnokrvno rekao da ne želi zasad da iznese odbranu. Svašta bih imao da ga pitam i da mu kažem - kaže kroz suze Duško.

foto: Slađana Stojanović

Nikolina je najmlađe dete u Srbiji koju je otac Arpad Sabo (29) iz Lipara zaklao zajedno sa majkom Slavicom (24) u Veterniku, 14. avgusta 2016. godine. Beba je imala samo četiri meseca, a zločin je okarakterisan kao nezapamćen i najstravičniji koji se dogodio na teritoriji Srbije.

Slomio detetu lobanju

Podsetimo, monstrum Arpad Sabo je svom rođenom detetu prvo šakom stisnuo teme glave i polomio joj kosti lobanje, a zatim joj prerezao grkljan, istim nožem kojim je prethodno iskasapio Slavicu. Nesrećnu ženu je najpre pokušao da ubije udarcima, nakon čega joj je kuhinjskim nožem, dužine sečiva oko 20 cm, zadao tri ubodne i jednu reznu ranu na vratu. Tu se nije zaustavio, već je nastavio da joj kasapi grkljan, zid ždrela, krvne sudove - navedeno je u optužnici. Sabu je nedavno otpočelo suđenje pred Višim sudom u Novom Sadu.

foto: Slađana Stojanović

Potresno

DISOVI STIHOVI NA SPOMENIKU

Na spomeniku pored napravljene figure Belog anđela stoji ploča na kojoj su uklesani stihovi pesme „Možda spava“, jednog od najvećih srpskih pesnika Vladislava Petkovića Disa.

„Možda spavaju sa očima izvan svakog zla. Izvan stvari, iluzija, izvan života. I sa njima spavaju neviđene njihove lepote. Možda žive i doći će posle ovog sna. Možda spavaju, sa očima iznad svakog zla!“

Kurir / Slađana Stojanović

Foto: Slađana Stojanović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track