FORENZIČAR OTKRIVA DO SADA NEPOZNATE DETALJE: Jeleninoj porodici nikada nije postavljeno pitanje koje može da reši sve!
Foto: Printscreen Facebook

FORENZIČAR OTKRIVA DO SADA NEPOZNATE DETALJE: Jeleninoj porodici nikada nije postavljeno pitanje koje može da reši sve!

Crna Hronika -

Forenzičar Nenad Šipka koji je radio na rasvetljavanju ubistva Jelene Marjanović otkriva sve detalje istrage ovog ubistva i da li će ovaj slučaj uskoro biti rešen.

Njega je prvo kontaktirala sestra ubijene pevačice, Teodora Krsmanović jer je imala određene sumnje, pa mu je poslala poruku na Fejsbuku.

"Malo je nezgodno, jer tužilaštvo baš nije iskazalo želju da sarađuje sa nama, ali iz obaveze prema porodici Krsmanović, mi smo i dalje tu da rekonstruišemo slučaj. Nijednog trenutka, porodica Krsmanović i CFI nisu vodili istragu protiv nekoga. Nijednog trenutka nisam spomenuo da je Zoran Marjanović počinio ovo delo, pa čak ni posle njegovog hapšenja. Mi smo samo napomenuli da su njegove izjave kontradiktorne i da je kompletan slučaj zasnovan upravo na njegovom iskazu. Ukazivali smo na neke nelogičnosti koje neki materijalni tragovi opovrgavaju", ističe Nenad Šipka.

foto: Printscreen

On je imao uvid u kompletnu dokumentaciju sa obdukcije, uključujući i fotografije, na osnovu čega tvrdi da je Jelena ima 9 povreda na glavi koje su nanete tupim predmetom.

"U pitanju su jako brutalne povrede. Na levom laktu ima ubod oštrim predmetom, i na telu ima masnice, ali ne postoji nikakvo skrnavljenje lica ili tela. Mislim da su u pitanju dva udarca sa desne i sedam sa leve strane potiljka", navodi Šipka.

Tokom istrage koji su oni vršili došli su do nekih zaključaka, ali ne i dokaza.

foto: Nebojša Mandić

"Ne bih da zvučim pretenciozno, ali za nas je ovaj slučaj apsolutno jasan i rekonstruisan do kraja. Međutim, problem je što su jedno indicije a drugo dokazi. Mi smo dali ukupno 8 predloga tužilaštvu da se istraga izvrši. Napominjem, istraga nije usmerena ni protiv koga, ali smatram da su istom morale biti detaljno istražene izjave aktera događaja, svedoka koji su se javili, i da se potvrdi njihova verodostojnost, da bi se iz ovog slučaja isključila ili potvrdila mogućnost da li je trenutno osumnjičeni učestvovao u događaju ili ne. Ono što je interesantno je da niko nikada nije pitao porodicu Krsmanović da li je Jelena imala 2 ili 3 telefona. Sa porodicom Krsmanović niko nikada nije razgovarao. To apsolutno nije normalno jer se na taj način isključuje mogućnost otkrivanja Jeleninih životnih navika", navodi forenzičar.

Ovaj stručnjak otkriva i kako su veštaci sudske medicine analizirali određene povrede.

"Veštak sudske medicine opisuje povredu na Jeleninoj ruci i iz toga izvlači zaključak da se borila za život, a niko ne zna pravu istinu, a to je da su u izvesnom periodu pre nego što se ubistvo dogodilo, Jeleni pala vrata od gepeka na kolima i udarila je po ruci. Automatski ta povreda ima drugačiju konotaciju. To je jako velika razlika. Prema našem mišljenju, ovde nema misterije, ali to je već stvar tužilaštva i toga da li ono želi saradnju, da li će izvršiti istrage oko toga, ali mi smo dali sve što treba da se proveri da bi se reklo na koji način se događaj odigrao", ističe Šipka.

On kaže da sa sigurnošću može da tvrdi da smrtonosni udarci nisu zadati na nasipu.

"To je nepromenljivo i nešto na čemu se gradi ovaj slučaj. Precizne podatke o akterima dešavanja moraju utvrditi istražni organi. Postoje svedoci koji su se javili i koji tvrde da su Zorana videli na sasvim drugom mestu od onoga na kojem on tvrdi da je bio u to vreme. Naravno, to sve treba proveriti. Kontradiktornost u Zoranovim izjavama ne govori da je on počinilac, ali ukazuje da on ima neka saznanja koja dalje treba proveriti. Njegova izjava ne odgovara materijalnom tragu", zaključuje Šipka.

(Kurir.rs/Srbija danas)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Zorica Marjanović napustila Tužilaštvo! Novinari je pitali da li je ona ubila snaju, evo kako je ona reagovala!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track