SUĐENJE ZA UBISTVO BOJOVIĆA I VIDAKOVIĆA: Uroš Mišić snimljen sa ubicama u Budvi
Foto: Nemanja Pančić

SUD

SUĐENJE ZA UBISTVO BOJOVIĆA I VIDAKOVIĆA: Uroš Mišić snimljen sa ubicama u Budvi

Crna Hronika -

Miloša Delibašića, koji je optužen da je bio deo kriminalne grupe koja je u aprilu 2013. u Beogradu ubila Nikolu Bojovića, a potom u Budvi u julu iste godine Miloša Vidakovića, crnogorska policija tokom tajne pratnje snimila kako stoji na vidikovcu iznad Budve s navijačem Urošem Mišićem, koji je postao poznat u javnosti nakon napada na žandarma na fudbalskoj utakmici.

Sa njima na ulici, kako je potvrdio optuženi koji je s tužilaštvom sklopio nagodbu o svedočenju Miloš Vojnović, samo desetak dana posle likvidacije stoji i kum pokojnog Vidakovića Strahinja Stojanović. Inače, Vojnović je ranije tokom svedočenja priznao da je on pucao u Vidakovića, a da mu je Uroš Mišić pomogao da ga pronađu.

Miloš Vidaković, foto: Privatna Arhiva

Policija je snimila i kako pokojni Slobodan Šaranović, koji je bio optužen da je organizovao ovu kriminalnu grupu, izlazi iz stana u kojem je Delibašić boravio u Budvi.

- Svi su znali gde živim, došao je normalno u moj stan. Svaki dan sam bio tamo i došao je u posetu - potvrdio je Miloš Delibašić. On je juče više puta ponovio da više ne želi aktivno da učestvuje na suđenju.

Miloš Delibašić, foto: Dragana Udovičić

Cinični Miloš Delibašić

MASOVNO UBISTVO SAM PLANIRAO S DEVOJKAMA

Iako je najavio da se više neće oglašavati u postupku, nakon što je prikazan snimak na kojem se vidi kako u stan dolazi s nepoznatom devojkom, a posle oko dva sata izlazi raskopčan, da bi s njima potom u isti objekat ušla i treća devojka, Delibašić je ipak odlučio da progovori.

- Delibašiću, šta je ovo? Znamo za Ruskinju, al’ ko su ove devojke? - pitao ga je, iznenađen scenom, sudija Vladimir Duruz.

- Za mene je ovo vrlo važan snimak. Vidite da ulazim zakopčan, a izlazim raskopčan. To mi je bitno. Idemo, vidite, kod mene. Pokazivale su mi plan organizacije masovnog ubistva - rekao je ciničnim tonom Delibašić.

Kurir / J. S.

Foto: Nemanja Pančić, Dragana Udovičić, Privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track