Najnovije vesti

KRIMINALOM SE BAVIO OD PUNOLETSTVA, A OVAJ ZLOČIN JE POTRESAO SRBIJU: Zaječarac Nikola Jovanović pre 10 godina oteo ćerku lokalnog biznismena, za njenu slobodu je tražio 1,5 miliona evra!
Foto: Printscreen

spreman na svako zlo

KRIMINALOM SE BAVIO OD PUNOLETSTVA, A OVAJ ZLOČIN JE POTRESAO SRBIJU: Zaječarac Nikola Jovanović pre 10 godina oteo ćerku lokalnog biznismena, za njenu slobodu je tražio 1,5 miliona evra!

Crna Hronika

Zaječarac Nikola Jovanović (54) osumnjičen za ubistvo Igora Mitrovića u Baru pre skoro 10 godina u Srbiji je uhapšen posle otmice devojke, koju je oteo sa saučesnikom Đorđem Vasiljkovićem, 11. oktobra 2007. godine, na parkingu u Boru.

Oteta devojka bila je Aleksandra Jovanović, ćerka Nebojše Jovanovića, vlasnika borske firme “Albo”, za čije oslobađanje su tražili 1,5 milion evra.

foto: Profimedia

Otmica Aleksandre, diplomiranog menadžera, zaposlene u očevoj firmi, izazvala je pravi šok u ovom gradu, jer se ni najstariji meštani Timočke krajine ne sećaju da se nešto slično ikada dogodilo. 

Kidnapovana devojka Aleksandra Jovanović (24), oslobođena je posle četiri dana posle isplaćenog otkupa od milion evra, i tako je bila završena višednevna drama porodice Jovanović, koja je započela kada je Aleksandra kidnapovana na parkingu u Ulici kralja Petra Prvog u Četvrtoj mesnoj zajednici, u Boru.

Kidnaperi su Aleksandru tada sačekali nedaleko od mesta na kojem je bio parkiran njen automobil "pežo". U trenutku kada je prišla vozilu, oni su je ugurali u njihov automobil, a prvi kontakt s Aleksandrinim ocem otmičari su obavili već nakon pola sata. U tom telefonskom razgovoru s njenog mobilnog telefona, Nebojši je poručeno da mora da isplati milion i po evra ukoliko želi da njegova kćerka bude oslobođena. Tada je, takođe, upozoren da će devojka snositi posledice ukoliko o svemu budu obavešteni policija i mediji.

foto: Privatna Arhiva

Od trenutka kada je oteta, s roditeljima su uspostavljena četiri kontakta. U tri navrata pozvani su s Aleksandrinog mobilnog telefona, dok je jedan poziv identifikovan s govornice u Nišu.

Odmah posle otmice policija je pokrenula opsežnu istragu kako bi se otkrili počinioci, a u istrazi je pomoglo to što Jovanović ima govornu manu, odnosno ne zna da pravilno izgovara slovo r. 

Jovanović je do sada četiri puta menjao ime, a u vreme otmice se zvao Kliment Isaković. Taj identitet je uzeo 2005. godine posle bekstva iz Makedonije, gde je 22. jula prilikom pljačke ubio Idriza i Rešata Zuberoskog. Tada se nastanio u vikendici blizu zaječarskog sela Zvezdan.

Rođen je kao Goran Aranđelović, ali je ime promenio u Željko Ćosić. Posle bekstva iz Makedonije 2005. godine, gde je osuđen na višegodišnju robiju zbog dvostrukog ubistva prilikom pljačke, postao je Kliment Isaković. Posle toga promenio je samo prezime i to u Jovanović, a poslednji identitet mu je često ime i prezime u Srbiji - Nikola Jovanović.

foto: Profimedia

Jovanovića je zbog otmice mlade Boranke Viši sud u Zaječaru prvobitno osudio na 15 godina zatvora, ali je Apelacioni sud poništio tu presudu i suđenje vratio na početak. Na drugom suđenju je osuđen na devet godina zatvora, ali je Apelacioni tu kaznu smanjio na osam godina robije. Iz zatvora je izašao 2015. godine i prema operativnim saznanjima, nastavlja sa kriminalnim aktivnostima, kojima se inače bavio od punoletstva.

Veruje se da je svoju delatnost, u kojima su bile upisane, krađe, razbojništava, ubistvo prilikom pljačke, otmica, proširio i na plaćena ubistva.

Da li je Baranin Igor Mitrović njegova jedina žrtva, za sada nije poznato, jer se ne odbacuje mogućnost da je počinio još neke plaćene likvidacije u regionu.

(Kurir.rs)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Neverovatno! Samo zbog ove reči je bivši inspektor završio u komi!

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...