MALVERZACIJE SA STANOVIMA NA KOSOVU: Nebojša Čović ćuti o optužnici
Foto: Aleksandar Jovanović

Sramota

MALVERZACIJE SA STANOVIMA NA KOSOVU: Nebojša Čović ćuti o optužnici

Crna Hronika -

Čović i ranije nije želeo da komentariše istragu koja se protiv njega vodila povodom stanova namenjenih najugroženijim stanovnicima koji navodno nisu izgrađeni

Čović, protiv kog je podignuta optužnica zbog zloupotreba i prisvajanja 10 miliona evra namenjenih Srbima s Kosova, i dalje se ne oglašava.

Nebojša Čović, bivši šef Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju, protiv kog je Tužilaštvo za organizovani kriminal ponovo podiglo optužnicu zbog zloupotreba i prisvajanja 10 miliona evra koji su bili namenjeni Srbima s Kosova, i dalje se ne oglašava.

Reporteri Kurira juče su ponovo pokušali da stupe u kontakt s Čovićem, ali on nije odgovarao na pozive.

Dopuna optužnice

Čović i ranije nije želeo da komentariše istragu koja se protiv njega vodila povodom stanova namenjenih najugroženijim stanovnicima koji navodno nisu izgrađeni.

Podsetimo, nakon trogodišnje istrage podignuta je optužnica, koja je nekoliko puta vraćana na dopunu. Njome se Nebojša Čović i saradnici Anđelka Radenković, Dragana Kalaba, Draško Pašić, Bojan Radovanović i Branka Krivokapić Tanasijević terete da su izvršili krivično delo zloupotrebe položaja.

Otkup nekretnina

- Sumnja se da su zloupotrebu vršili u otkupu nekretnina u severnoj Kosovskoj Mitrovici, to jest da su u dogovoru s vlasnicima privatnih firmi omogućili da se na osnovu fiktivne dokumentacije izvrše nezakonita plaćanja. Koordinacioni centar za KiM, na čijem je čelu bio Čović, kako se sumnja, uplatio je preduzeću „Daka“ skoro 426 miliona dinara za otkup samo 18 objekata, za šta ne postoji adekvatna dokumentacija - kaže sagovornik upućen u istragu.

Kurir / D. J.

Foto: Aleksandar Jovanović

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Ovo je imovina koju prištinske vlasti hoće da otmu Srbiji!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track