(VIDEO, FOTO) OVAKO JE IZGLEDALA FILMSKA OPSADA NA VIDIKOVCU: Komšinicu i mene jedva su pustili u stan, snajperisti vrebali sa terasa na Badnji dan!
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

ceo kraj bio je opkoljen, Policija svuda, sve je izgledalo kao na filmu...

(VIDEO, FOTO) OVAKO JE IZGLEDALA FILMSKA OPSADA NA VIDIKOVCU: Komšinicu i mene jedva su pustili u stan, snajperisti vrebali sa terasa na Badnji dan!

Crna Hronika -

BEOGRAD - Nisam mogla da verujem šta vidim, policija je bila svuda, a komšinicu i mene jedva su pustili u stan. Rekli su nam da ne izlazimo na balkone, a videla sam da su na susednim terasama stajali specijalcima s puškama u rukama u slučaju da bilo šta krene po zlu, priča upravnice zgrade u Ulici Slavka Rodića 11 na Vidikovcu, u kojoj je naoružani B.J. (45) više sati bio zabarakadiran u stanu, ugrožavajući bezbednost svih oko njega.

foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Kako je u MUP potvrđeno, nakon dvočasovnih pregovora sa pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova B. J. se predao policiji, a niko od komšija srećom nije povređen.

Ipak, tih par sati bili su u najmanju ruku stresni i neizvesni, a prema rečima stanara, drama koja se odigrala u njihovoj zgradi bila je "kao na filmu".

foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Naoružani muškarac B.J. (45) zabarikadirao se u stanu u stambenoj zgradi u Ulici Slavka Rodića 11 na Vidikovcu, a kako se saznaje, pretio je da će razneti bombom ceo objekat. On je uhapšen nakon dva sata drame u ovom rakovičkom naselju.

- Otišla sam oko 8.30 do prodavnice i sve je bilo mirno. Kad sam se vratila za sat vremena već je ceo kraj bio opkoljen. Policija je bila svuda, sa svojim vozilima i psima, sve je izgledalo kao na filmu. Pokušala sam sa komšinicom da uđem u zgradu, ali nam je načelnik SUP Rakovica rekao da pređemo na drugu stranu ulice. Ipak, kad smo mu objasnile da živimo tu, pustili su nas da prođemo i uđemo u naše stanove - priča upravnica zgrade.

Ona dodaje da je zgrada bila evakuisana, a da su i okolni objekti bili pod kontrolom policije.

foto: Tanjug/Dimitrije Goll

- Na susednim terasama sam videla policajce sa fantomkama i nekim puškama, mitraljezima... Nama su rekli da nipošto ne izlazimo na terasu - objašnjava naša sagovornica.

- Naša zgrada ima dva ulaza, ja živim u prvom, gde su mahom vlasnici stanova, a on je bio u drugom gde se uglavnom nalaze podstanari, tako da ga nisam prepoznala kad je izlazio, pretpostavljam da i on samo iznajmljuje stan. Videla sam jedino da je krupniji čovek u pitanju - dodaje.

Prema njenim tvrdnjama, sve je počelo kada je muškarac ušao u obračun sa policijom.

- Kako sam saznala, on je već poznat policiji od ranije, ima dosije i želeo je sam da se prijavi za odsluženje kazne. Međutim, kad je policija došla po njega on je potegao pištolj na njih i tako je drama počela. Srećom, ništa se nije čula, nikakav pucanj i svi stanari su dobro - zaključuje upravnica zgrade.

(Kurir.rs/Blic/Foto: Tanjug/Dimitrije Goll)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja