KRAJ DRAME SA BOMBOM NA BARSKOJ PRUZI: Železnički saobraćaj uspostavljen nakon 7 sati agonije!
Foto: Aleksandar Jovanović

strašno

KRAJ DRAME SA BOMBOM NA BARSKOJ PRUZI: Železnički saobraćaj uspostavljen nakon 7 sati agonije!

Crna Hronika -

Železnički saobraćaj na deonici barske pruge između Bistrice i Prijepolja uspostavljen je večeras u 22:22 časa, saopštine su Železnice Srbije.

"Saobraćaj je bio u prekidu danas od 15.38 sati, nakon što je čuvar pruge Infrastrukture železnice Srbije prilikom redovnog obilaska ove deonice u mestu Zalug na šinama pronašao ručnu bombu, a specijalizovane jedinice MUP-a preduzele sve potrebne bezbedonosne mere i obavile svoj posao", piše u saopštenju i dodaje da se saobraćaj sada nesmetano odvija.

Prema saznanjima Kurira, u naselju Zalug je pored pruge pronađena ručna protivpešadijska defanzivna bomba, vezana žicom.

Prema našim saznanjima bomba je bila postavljena između šina, a osigurač izvađen...

"Pored toga što je izvađen osigurač, kašika je žicom vezana za telo bombe. Poznato je da se bomba aktivira kada se kašika odvoji od tela bombe", rekao je izvor Kurira sa lica mesta.

Policija je ubrzo obezbedila lokaciju, a u saopštenju MUP je tvrdio da pronađena ručna bomba nije bila "vezana žicom".

Putnički voz broj 431, koji je iz Bistrice saobraćao ka Prijepolju, sa oko 45 putnika, odmah je zaustavljen i zatim vraćen u železničku stanicu Bistrica. Železnička kompanija „Srbija Voz“ organizovala je prevoz putnika iz ovog voza autobusima iz Bistrice do Bijelog Polja.

Kako smo uspeli da saznamo u ovoj kompaniji, čuvar pruge koji je primetio bombu svakodnevno prolazi ovom deonicom pa se može pretpostaviti da je eksplozivna naprava danas bačena.

(Ekipa Kurira)

Foto Aleksandar Jovanović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track