SERIJA PALJENJA AUTOMOBILA U NIŠU SE NASTAVLJA: Čuli smo kako pucaju stakla, a onda sam video vozilo u plamenu!
Foto: Damir Dervišagić

deveti u nizu

SERIJA PALJENJA AUTOMOBILA U NIŠU SE NASTAVLJA: Čuli smo kako pucaju stakla, a onda sam video vozilo u plamenu!

Crna Hronika -

NIŠ - Automil marke “Audi A6” vlasništvo Nišlije M.M. (27) izgoreo je u potpunosti u utorak oko 3 časa časa u Pribojskoj ulici u niškom naselju Donji Komren, u požaru koji je, kako se sumnja, podmetnut.

To je deveti automobil koji je izgoreo u podmetnutim požarima na vozilima od septembra prošle godine u Nišu. Auto je bio parkiran na trotoaru nedaleko od kuće u kojoj ovaj Nišlija stanuje, kada je, prema prvim pretpostavkama, poliven benzinom i zapaljen.

"Slavili smo sinoć slavu Sveti Stefan. Legao sam da spavam oko dva časa iza ponoći kada je posle nekog vremena ćerka čula kako pucaju stakla pa me je probudila. Istrčao sam napolju i video da je „audi“ moga sina u plamenu. Već je ceo bio pretvoren u buktinju! Vatrogasci su došli zaista brzo, ali nisu mogli ništa da urade jer je izgoreo ceo za nešto više od pet minuta", kaže otac Nišlije.

On nema dilemu da li je automobil poliven zapaljivom tečnošću i upaljen, ali navodi da ne zna ko bi mogao da stoji iza toga.

"Deset metara od vozila se mogao videti trag benzina koji je goreo. Verovatno su polili auto i spolja i iznutra a onda desetak metara dalje posuli po asfaltu pa zapalili i pobegli. Ne sumnjamo ni na koga, niti znamo ko bi i zbog čega uradio nešto ovako. Sin uglavnom parkira automobil u dvorištu kuće, ali je sinoć ostavio na ulici jer je planirao da odveze devojku kući", navodi otac.

U policiji je potvrđeno samo da je paljevina potvrđena i da je obavešteno Osnovno javno tužilaštvo i da je rad na slučaju u toku.

Podsetimo, u septembru je nepoznata osoba zapalila službeni auto načelnika Kriminalističke policije iz Niša Dejana Utvića a 15. novembra oko 4.30 časova upaljen je “mercedes” policajca Dejana Jovanovića koji radi u Aleksincu. Posle toga sledi serija paljevina – 16.novembra buknula je “Škoda felicija” zamenika gradonačelnika Niša Miloša Banđura a tri dana kasnije i “mercedes” direktora tržnice Gorana Đorđevića.

Tog 19.novembra u naselju Durlan, goreo je auto jedne Nišlijke a 4.decembra na Trošarini vatra je progutala automobile još dvoje Nišlija, koji takođe nisu javne ličnosti. Situacija je kulminirala 17.decembra paljenjem službenog automobile zamenika tadašnjeg načelnika niške policje Zorana Bogdanovića “folksvagen pasat”.

Zbog serije paljevina vozila, krajem prošle godine smenjen je I načelnik niške policije. Za sada nema podataka da su paljevine povezane a jedino je slučaj Jovanovića policijski rešen.

(Kurir.rs/Blic/B.J./Foto: Damir Dervišagić/Ilustracija)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR VESTI UŽIVO: DA LI CELOJ BOLNICI PRETI NEKONTROLISANA ZARAZA MALIM BOGINJAMA???

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track