SINOVI MONSTRUMI: Ubili majku, pa 3 dana spavali zajedno s njom!
Foto: Shutterstock

Novi detalji zločina u Trgovištu

SINOVI MONSTRUMI: Ubili majku, pa 3 dana spavali zajedno s njom!

Crna Hronika -

Braća Dejan i Martin Aleksić, koji su u petak nasmrt pretukli majku Javorku, spalili njenu odeću i presvukli je, a smrt prijavili tek u ponedeljak

Dejan Aleksić (30) i njegov brat Martin (38), obojica iz Trgovišta, koji su uhapšeni zbog sumnje da su ubili slepu majku Javorku (68), posle krvavog pira su je presvukli, spalili odeću i spavali sa njom u istoj sobi!

Tri dana kasnije prijavili su policiji da je Javorka navodno preminula, ali su ubrzo uhapšeni.

Kako saznajemo, motiv ubistva je najverovatnije novac jer je Javorka živela od socijalne pomoći.

Uklanjali tragove

Stravičan zločin dogodio se u petak u porodičnoj kući u Trgovištu. Kako saznajemo, braća su pokušala da uklone tragove ubistva.

- Spalili su njenu krvavu odeću koju je nosila kada su je brutalno pretukli i presvukli njen leš. To su uradili van kuće. Potom su vratili telo u sobu. Naložili su šporet, kao da je ona živa, da ne bude ništa sumnjivo i da niko ne primeti da se u kući nešto dešava. Sredili su kuću kako bi uklonili sve tragove. Tu su proveli tri dana. Čak su tu i spavali i jeli. Smrt majke je mlađi sin Dejan prijavio policiji tek u ponedeljak - kaže naš izvor.

Komšije navode da su sinovi godinama unazad tukli i zlostavljali majku, i to najčešće zbog para.

Lomili joj ruku

- Oni su bili potpuno raspuštena deca, nisu imali para, tražili su od majke i često je tukli kad nije imala da im da. Oni su je zlostavljali fizički, lomili su joj i ruku. Voleli su da popiju i tada su pravili problem. Razbijali su vrata i prozore na kući u alkoholisanom stanju. Nisu bili oženjeni, mada je jedan od njih dovodio devojku, pa ju je najurio, kakva crna ženidba - pričaju naši sagovornici.

Težak invalid

JAVORKA BILA SLEPA NA JEDNO OKO

Nesrećna žena nije videla na jednom oku. Pored Dejana i Martina, ona ima još jednog sina, koji živi odvojeno.

- On je najstariji, oženjen je i ima dete, radio je kao kurir u školi. Živi u kući udaljenoj od majčine 500 metara. On je malo stabilniji, bori se za egzistenciju. Martin radi kao grobar u komunalnom preduzeću, dok je Dejan nekoliko puta bio u zatvoru - pričaju meštani, navodeći da je kuća u kojoj je živela Javorka trošna.

Kurir / Tanja Stamenković

Foto: Shutterstock

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track